facebooktwitterflickr

NK Tijdrijden

Nieuws

09 januari 2014
Nieuws NK tijdrijden

NK tijdrijden vrije renners 2014

Inschrijven voor deelname aan het NK tijdrijden vrije renners van zaterdag 6 september aanstaande is vanaf dinsdag 1 april mogelijk. Zowel de afstand van de tijdrit als ook het parcours zijn gelijk aan de voorgaande edities. De deelname staat open voor vrije…
15 december 2013
Nieuws NK tijdrijden

Uitslagenblad NK tijdrijden vrije renners 2013

Het uitslagenbald van het NK tijdrijden vrije renners 2013 is inmiddels per e-mail naar alle deelnemers verstuurd. Naast het toesturen naar de deelnemers kan het blad ook via onderstaande link bekeken worden. Uitslagenblad NK tijdrijden vrije renners 2013

Elite renner Peter Koning speciale gast bij het NK tijdrijden vrije renners

31 augustus 2013 Nieuws NK tijdrijden
Tijdens de strijd om de nationale titels tijdrijden vrije renners zal Peter Koning uit…

Deelname Masters aan NK tijdrijden vrije renners

13 augustus 2013 Nieuws NK tijdrijden
Na afloop van het NK tijdrijden Master in Bornebroek krijgen we veel vragen van…

Inschrijven NK tijdrijden vanaf 1 februari mogeljk

30 januari 2013 Nieuws NK tijdrijden
Inschrijven voor deelname aan het NK tijdrijden vrije renners van zaterdag 7 september…

Bouwcenter Rab en HBI verlengen sponsorcontract

07 december 2012 Nieuws NK tijdrijden
Tot en met 2018 hebben BouwCenter Rab en kozijnen leverancier HBI zich verbonden aan het…

Verslag NK tijdrijden vrije renners 2012

01 september 2012 Nieuws NK tijdrijden
Zaterdagmiddag organiseerde Wielercomité Texel het Nederlands kampioenschap tijdrijden…

Persbericht NK tijdrijden vrije renners

25 augustus 2012 Nieuws NK tijdrijden
Wielrenners en ligfietsers in actie bij NK tijdrijden op Texel Liefst 200 deelnemers uit…

NK tijdrijden vrije renners volgeboekt

26 juli 2012 Nieuws NK tijdrijden
Ruim voordat het evenement plaats gaat vinden, is het maximum aantal deelnemers voor het…

Inschrijving NK tijdrijden geopend

28 januari 2012 Nieuws NK tijdrijden
Inschrijven voor deelname aan het NK tijdrijden van zaterdag 1 september aanstaande is…

Wedstrijdinformatie

wctlogoVoor 2014 staat de wedstrijd gepland op zaterdag 6 september. De eerste renner zal om 13.00 uur van start gaan.

Al vele jaren wordt op Texel op de eerste zaterdag van de maand september het NK tijdrijden vrije renners georganiseerd. Deelname aan deze wedstrijd staat open voor vrije renners en renners met KNWU sportklasse of Amateur licentie die geen kampioen zijn geworden bij het NK Masters of NK tijdrijden Elite vrouwen. Gereden wordt in de categorieën Heren 16 tot 40 jaar, Heren 40 tot 50 jaar, Heren 50 jaar en ouder, Dames 16 tot 35 jaar, Dames 35 jaar en ouder.

Naast het Nederlandse kampioensschap tijdrijden voor vrije renners maakt ook de strijd om de bedrijfsbokaal Tijdrijden voor Texelse bedrijfsteams onderdeel uit van de jaarlijkse tijdrit. 

Voorafgaand aan NK tijdrijden voor vrije renners is er ruimte beschikbaar voor 15 gestroomlijnde ligfietsen. Deze zullen op hetzelfde parcours ook strijden om de nationale titel tijdrijden.

Begrippen:

 • Vrije renner: Een renner zonder een geldige KNWU Elite of Prof licentie die geen kampioen is geworden bij het NK tijdrijden Masters of NK tijdrijden Elite vrouwen.
 • Deelnemer bedrijfsbokaal: Eén van de deelnemers van een bedrijfsteam. Een bedrijfsteam bestaat uit minimaal 3 medewerkers van een Texelse- bedrijf of bedrijfsvestiging.

Er wordt gereden in de volgende categorieën:

 • Senioren 16 tot 40 jaar
 • Veteranen 40 tot 50 jaar
 • Veteranen 50 jaar en ouder
 • Dames tot 35 jaar
 • Dames 35 jaar en ouder

Startindeling:

Om 13.00 uur starten als eerste de gestroomlijnde ligfietsen. Aansluitend starten de vrije renners. De eerste honderd deelnemers (inclusief ligfietsen) starten met tussenpozen van 30 seconden. De volgende renners starten om de minuut. Inschrijven kan tot zondag 1 september. Op 1 september wordt de startopstelling bekend gemaakt. De deelnemerslijst voorzien van starttijden wordt aan het eind van de dag op de website geplaatst.

Prijzen:

 • Per categorie een shirt voor de winnaar.
 • Medailles voor de plaatsen 1, 2 en 3 als respectievelijk eerste, tweede en derde van het Nederlandse kampioenschap tijdrijden vrije renners.
 • Een bedrijfsbokaal voor het winnende Texelse bedrijventeam.

Maximum aantal deelnemers
Aan het NK tijdrijden vrije renners zullen maximaal 200 deelnemers worden toegelaten.

Routebeschrijving naar het wedstrijdparcours:
U rijdt vanaf de boot richting Den Burg over de Pontweg. Na ongeveer 3 kilometer bij afslag 4, slaat u rechtsaf richting Oudeschild. Vanaf dat moment wordt de route met pijlen aangegeven. Mocht u onverhoopt de pijlen missen. U rijdt over de Redoute (oude zeedijk) en blijft deze volgen langs de Waddenzeedijk tot in het dorp Oudeschild (denk om de verkeersremmers). U komt op de haven uit, blijf de doorgaande weg volgen, houdt links aan (weg gaat omhoog) op T splitsing links en op de dijk direct scherp rechts. U rijdt nu op de IJsdijk, blijf deze volgen tot het parkeerterrein waar de start zal plaatsvinden. U kunt uw vervoermiddel hier parkeren. De rugnummers kunt u afhalen in de tent op het parkeerterrein. Hier zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden.

Dienstregeling bootdienst Den Helder-Texel:
De veerboot vanaf Den Helder vaart één keer per uur en vertrekt op de halve uren. Eerste boot om 06.30 uur, volgende 07.30 enz. De veerboot vanaf Texel vaart op de hele uren. De laatste boot vanaf Texel vertrekt om 21.00 uur. De vaartijd bedraagt ongeveer 20 minuten.

Meer informatie kunt u vinden op: www.teso.nl.

Reglement

 • Iedere deelnemer (-neemster) rijdt voor eigen risico. Eventueel lichamelijk letsel dan wel schade toegebracht aan persoonlijke eigendommen kan niet op de organisatie worden verhaald.
 • De renner dient zich minimaal 5 minuten voor de start bij de starter te melden.
 • leder deelnemer (-neemster) dient zich aan de verkeersregels te houden.
 • De aanwijzingen van de verkeersregelaars dienen strikt te worden opgevold.
 • Iedere deelnemer (-neemster) wordt geacht het parcours te kennen. Verkeerd rijden geeft geen recht op overrijden.
 • Er mogen geen volgauto's of motoren op het parcours worden ingezet.
 • Het is verboden te stayeren achter andere deelnemers en/of overige verkeersdeelnemers die zich op het parcours bevinden. Er dient een minimale tussenruimte van 10 meter te worden aangehouden. Het inhalen van een collega renner dient zo snel mogelijk te gebeuren.
 • De uitslag die door de jury bekend wordt gemaakt is bindend.
 • Bij onsportief gedrag is de jury gerechtigd de betrokkene te declasseren.
 • Bij materiaalpech kan eventueel opnieuw gestart worden, mits de betrokken renner zich bij één van de verkeersregelaars heeft gemeld en/of dit in verband met de nog beschikbare tijd mogelijk is. Één en ander ter beoordeling van de jury.
 • De rugnummers dienen minimaal 30 minuten voor de start van de betreffende deelnemer te worden opgehaald. Indien het rugnummer niet voor die tijd is opgehaald kan het rugnummer aan een andere renner worden toegekend.
 • De rugnummers dienen duidelijk zichtbaar te zijn voor de jury van aankomst. Bij de wielrenners en tandems is dit links op de rug en voor de ligfietsers links op de borst of stroomlijnomhulling. - De prijsuitreiking vindt ongeveer 20 minuten na binnenkomst van de laatste deelnemer plaats in de, bij start/finish geplaatste tent.
 • Renners die niet aanwezig zijn bij de prijsuitreiking verliezen het recht op de gewonnen prijs. Indien blijkt dat een renner heeft deelgenomen met een andere licentie als de voor inschrijving toegestane, dan zal deze uit de uitslag van de tijdrit worden verwijderd.
 • Indien blijkt dat een KNWU A-licentiehouder zich heeft uitgegeven voor vrije renner, dan zal deze uit de uitslag van de tijdrit verwijderd worden.
 • Indien een bedrijfsbokaal deelnemer niet werkzaam blijkt te zijn bij het bedrijf welk hij als ploegdeelnemer vertegenwoordigd, dan zal deze uit de uitslag van de tijdrit worden verwijderd. Ook de bedrijfsklassering kan daarbij komen te vervallen.
 • Overtreding van één van de bovenomschreven regels kan leiden tot declassering en/of tijdstraffen, één en ander ter beoordeling van de jury.

Parcours

Wielercomité Texel heeft de intentie het Nederlands kampioenschap tijdrijden voor vrije renners te blijven organiseren en professionaliseren. Met ingang van 2008 wordt gereden over een verkeersvrij parcours van 28,5 kilometer lengte.

De route van de tijdrit staat met gele pijlen op de weg aangegeven. Er zijn langs de route vrijwilligers aanwezig die u de weg wijzen. De tijdrit wordt verreden aan de Oostzijde van het eiland. Het parcours gaat van Oudeschild langs de Waddenzee dijk richting De Cocksdorp. Hierbij rijden we een gedeelte door een natuurreservaat wat normaal niet voor het verkeer toegankelijk is. Na het keerpunt nabij De Cocksdorp rijdt u via dezelfde route terug naar Oudeschild.

Parcourskaart Nederlands kampioenschap tijdrijden

Inschrijving

Aanmelden voor deelname aan het NK tijdrijden vrije renners 2014 is mogelijk door invulling van onderstaand aanmeldingsformulier

Inschrijven NK Tijdrijden
Aanhef (*)
Ongeldige invoer
Voornaam (*)
Ongeldige invoer
Achternaam (*)
Ongeldige invoer
Adres (*)
Ongeldige invoer
Postcode (*)
Ongeldige invoer
Plaats (*)
Ongeldige invoer
Geboortedatum (*)
Ongeldige invoer
Telefoon (*)
Ongeldige invoer
GSM
Ongeldige invoer
E-mailadres (*)
Ongeldige invoer
Categorie (*)

Ongeldige invoer
KNWU licentie (*)


Ongeldige invoer
   
De tijdregistratie vindt plaats via MyLaps transponders. Indien u niet zelf over een transponder beschikt, kunt er een huren voor de duur van de wedstrijd. ------------------------------------------------------
Eigen of huur transponder (*)

Ongeldige invoer
Transpondernummer
Ongeldige invoer
Welke tijd denkt u te realiseren over de 29 kilomter?
Ongeldige invoer
Incassomachtiging (*)

Ongeldige invoer
Ibannummer (zonder spaties) (*)
Ongeldige invoer
Naam rekeninghouder (indien deze anders is dan de deelnemernaam)
Ongeldige invoer

Startlijst

 Deelnemerslijst NK tijdrijden

Deelnemerslijst N.K. tijdrijden voor vrije renners zaterdag 6 september 2014

(totaal aantal ingeschreven deelnemers 181)

 

Heren 16 t/m 39 jaar (58)

Naam: Plaats: Bedrijfsploeg: Tijd 2013:
Pieter van der EijkSWIFTERBANT0:39:51
Jeffrey ZijmDEN BURG
Bas RanzijnKROMMENIE
Niels-Jeroen BosDEN BURG0:45:03
Ruben van VlietDEN BURG
Bert SmildaGRONINGEN0:40:33
Dave HuijsmanDE KOOG
Jesse HovenOOSTEREND0:42:56
Jesse HovestreijdtAMSTERDAM
Niels ZagersUTRECHT
Jos WilbrinkGRONINGEN0:41:49
Glenn van NieropZOETERWOUDE
Sjors JimminkDE WAAL
Remco KoopmanDEN BURGBETS FIETSEN TEXEL0:42:51
Sytze BrouwersGRONINGEN
Stijn HulsebosLICHTENVOORDE0:41:23
Remco van der ZwaanOOSTWOLD0:43:14
Peter SmaleGRONINGEN
Roy OlierookMAASDIJK
Anco de RidderLEXMOND
Bennert JongsmaGRONINGEN
Aldo WitteDE KOOG0:44:47
Joost BakkerHOOGEZAND0:41:54
Eddy de BruinUTRECHT
Sjors SalentijnROERMOND
Thomas VerstraetenALMERE
Bram de WaardPETTEN
Maikel van der GrachtDEN BURGRESTAURANT CATHARINAHOEVE0:48:36
Niels SegerinkDEN BURGRESTAURANT CATHARINAHOEVE0:44:22
Tim KeddeDEN BURGRESTAURANT CATHARINAHOEVE0:46:22
Serai van der PlaatsDEN BURGRESTAURANT CATHARINAHOEVE
Joost HoogenboschDEN BURGRESTAURANT CATHARINAHOEVE0:43:46
Rob AaftinkALMERE
Erik SlijverANNA PAULOWNA
Klaas SmitTYNAARLO0:41:06
Remco HoogenboezemNOORDWIJKERHOUT0:40:54
Armando van BruggenPURMEREND
Herman SpijkermanZUIDHORN
Jordy MeermanUTRECHT0:40:48
Joost de WinterDE WAAL0:43:39
Jeroen LuijksOOSTEIND
Johannes de GrootJUBBEGA0:38:41
Robbert BoersenOUDESCHILD0:43:25
Marcel GiermanZEVENAAR
Jerry DuistermaatGRONINGEN
Bjorn van HeumenNIJMEGEN
Klaas UitgeestDE KOOG0:44:23
Rens van LeeuwenHOORN
Richard van der VaartALKMAAR
Daan van der SlikkeDEN BURG0:49:07
Bram GroenOUDKARSPEL
Jan-Willem GroeneveldROTTERDAM0:38:55
Cees SnoekVOLENDAM
Harm BuistZUIDLAREN
Jesse van GorkumSUAWOUDE
Bob van den Berg'S-GRAVENZANDE
Jan SandersBEUNINGEN0:41:26
Herbert BokkersAMERSFOORT

Heren 40 t/m 49 jaar (40)

Naam: Plaats: Bedrijfsploeg: Tijd 2013:
Ard van StratenKAMERIK
Edwin DriessenUTRECHT0:41:29
Pieter BoersmaFERWERT0:43:29
Niels JimminkDEN BURG
Andre de RuijterDE COCKSDORP
Lorendz BoomOUDESCHILD0:42:58
Rolf HendriksALMERE0:42:19
Rene van der WoudeDEN HELDER0:43:43
Wannes FeyDEN HOORN TEXELRAB BETONCENTRALE BV0:48:14
Bas KaagROTTERDAM
Marcel van BeekEGMOND AAN ZEE0:41:01
John de LeeuwBREDA0:40:03
Tony VerschuurenFIJNAART0:40:27
Krijn HaakZEEWOLDE0:38:29
Arno SmitANDIJK
Jacco RozendaalWARMENHUIZEN
Hans BouwmeesterLEIDEN
John AntensWERNHOUT0:39:20
Johan RogZOETERMEER
Renee HoriansOUD GASTEL
Paul CroonCASTRICUM0:39:51
Sjoerd VeeningsASSENDELFT
Marcel WebersMILSBEEK
Roel KerkhofGRONINGEN
Tjalling KramerDIEMEN
Dolf SmitEELDE0:41:21
Niels BakkerDEN BURG0:42:40
Dennis van MarleAKKRUM
Thomas van den HofHIERDEN0:41:15
Tim de ZeeuwMAARSSEN0:43:21
Marko JeletichAMERSFOORT0:38:40
Age NautaKOUDUM
Iwan BosHARDERWIJK
Hanno ZomermaandFRANEKER0:41:09
Bertijn BrijderHEERENVEEN
Danny WitkampHILLEGOM
Arjan de KwantUTRECHT
Heinie HommesRÜTERBROCK-HAREN DUITSLAND0:41:41
Niels HuiskampFIJNAART0:41:27
John KnolMARUM

Heren 50 jaar en ouder (46)

Naam: Plaats: Bedrijfsploeg: Tijd 2013:
Jan JornaHARLINGEN1:11:51
Jan ZijmDEN BURG0:46:02
Hans de WinterDE WAAL0:47:44
Jan StruiksmaZAANDAM0:45:44
Ron AardenburgHEEMSKERK0:42:03
Albert van LeeuwenMAARSSEN0:40:12
Bernd RamacherKAARST (DUITSLAND)
Roelof van der KlisNOOTDORP0:40:33
Jan-Frits de GansAMSTERDAM0:40:54
Ad van BroekhovenZUNDERT0:42:54
Maarten KoornOOOSTEREND0:45:57
Sido OverdijkDEN BURG
Ger BullemaTOORNWERD0:47:23
Klaas BullemaNIEUW SCHEEMDA0:44:10
Eric SchoonderwoerdMAARSSEN0:44:11
Martien WitteDEN BURGRAB BETONCENTRALE BV0:48:12
Jan-Jacob RabDEN BURGRAB BETONCENTRALE BV0:50:52
Loek van VlietDEN BURG
Victor van den HoffVELSERBROEK0:43:47
Vincent KoeckhovenKAMERIK
Rob SwenneWISSENKERKE0:42:28
Hans DekkerKAMPERLAND0:45:12
Jan LeeflangMAARSSEN0:43:01
Wim de WitZWIJNDRECHT0:42:01
Theo BoomOUDESCHILD0:44:25
Henny RoversROOSENDAAL
Ralph GreupinkDALEN0:41:57
Dick van der NeutDELDEN
Hans PostNOOTDORP
Wim BranderhorstUTRECHT
Johan BijlRIDDERKERK0:45:43
Nico VlamingANNA-PAULOWNA0:41:07
Cees TuytelMARKNESSE
Daan van der HaveDORDRECHT0:43:20
Rob van ZettenZEEWOLDE
Gerard van AmsterdamROELOFARENDSVEEN0:45:33
Chris van den HovenULVENHOUT0:43:36
Rinze AndringaMARRUM0:45:07
Gerard KoornLEIDEN
Louis VerdaesdonckZUNDERT0:39:29
Henk RijkenBREDA
Theo JoostenSPAARNDAM0:38:08
Walter FalkenaNIJLAND
Johan GommersWERNHOUT0:41:56
Jan DekkersMARUM
Rik MeijeringLOENEN AAN DE VECHT0:43:37

Dames 16 t/m 34 jaar (14)

Naam: Plaats: Bedrijfsploeg: Tijd 2013:
Marit ZijmDEN BURG0:51:17
Lucie VeegerDE COCKSDORPRESTAURANT CATHARINAHOEVE0:49:50
Denise BetsemaDE WAALBETS FIETSEN TEXEL0:51:07
Esther van der ZwaanGRONINGEN0:43:34
Gerda BrouwerLEMMER
Aukje JensterGRONINGEN0:54:01
Pauline LoerakkerGIETEN
Annet RijneveldLEXMOND
Annie LabordusBOLSWARD0:44:02
Loes PanstersGRONINGEN
Johanneke JongejanGRONINGEN
Marion GerssenBEUNINGEN0:42:29
Mariëlle RocklandOOSTEIND
Marjan AndringaMARRUM0:44:23

Dames 35 jaar en ouder (16)

Naam: Plaats: Bedrijfsploeg: Tijd 2013:
Wiep FolkertsHEERENVEEN0:53:40
Linda KrikkeKAMERIK
Ciska StarkLEXMOND
Natascha van der VisOUDESCHILDRAB BETONCENTRALE BV
Nel van GalenAMEIDE
Simone BetsemaOUDESCHILDBETS FIETSEN TEXEL0:45:40
Jolanda VoskampDE LIER
Ruth VisserANDIJK
Annette de BotROOSENDAAL
Hennie VenemaLEEK0:45:31
Yvonna TingaBOLSWARD
Janette de Groot-BronJUBBEGA0:45:13
Janny KleinjanALMELO
Marti ValksHILVERSUM
Joeri HommaNIEUWE NIEDORP
Sonja JaarsveldRIJKEVOORT

Ligfietsen met stroomlijn (7)

Naam: Plaats: Bedrijfsploeg: Tijd 2013:
Eduard BotterWATERINGEN
Joram TrompHAREN0:40:35
Ymte SybrandyDRONTEN0:28:40
Swanette TempelmanDRONTEN
Cees RoozendaalHIPPOLYTUSHOEF0:32:28
Jeroen KoelemanOBDAM0:30:25
Peter TrompDEN BURG0:53:31