facebooktwitterflickr

NK Tijdrijden

Nieuws

06 september 2014
Nieuws NK tijdrijden

Verslag en uitslag NK tijdrijden vrije renners 2014

Johannes de Groot uit Jubbega is zaterdagmiddag Nederlands kampioen tijdrijden geworden in Oudeschild. De Groot die al vijf keer eerder had deelgenomen aan het kampioenschap op Texel haalde 1x eerder, in 2011, het podium (2e). Dit jaar was de eindtijd van de…
29 augustus 2014
Nieuws NK tijdrijden

170 deelnemers aan het NK tijdrijden vrije renners

170 deelnemers, verdeeld over diverse categorieën, strijden zaterdag 6 september om het Nederlands Kampioenschap tijdrijden voor vrije renners. Programma De ligfietsen met stroomlijn gaan als eerste van start, meteen om 13.00 uur. Hierna volgt een grote groep…

NK tijdrijden vrije renners 2014

09 januari 2014 Nieuws NK tijdrijden
Inschrijven voor deelname aan het NK tijdrijden vrije renners van zaterdag 6 september…

Uitslagenblad NK tijdrijden vrije renners 2013

15 december 2013 Nieuws NK tijdrijden
Het uitslagenbald van het NK tijdrijden vrije renners 2013 is inmiddels per e-mail naar…

Elite renner Peter Koning speciale gast bij het NK tijdrijden vrije renners

31 augustus 2013 Nieuws NK tijdrijden
Tijdens de strijd om de nationale titels tijdrijden vrije renners zal Peter Koning uit…

Deelname Masters aan NK tijdrijden vrije renners

13 augustus 2013 Nieuws NK tijdrijden
Na afloop van het NK tijdrijden Master in Bornebroek krijgen we veel vragen van…

Inschrijven NK tijdrijden vanaf 1 februari mogeljk

30 januari 2013 Nieuws NK tijdrijden
Inschrijven voor deelname aan het NK tijdrijden vrije renners van zaterdag 7 september…

Bouwcenter Rab en HBI verlengen sponsorcontract

07 december 2012 Nieuws NK tijdrijden
Tot en met 2018 hebben BouwCenter Rab en kozijnen leverancier HBI zich verbonden aan het…

Verslag NK tijdrijden vrije renners 2012

01 september 2012 Nieuws NK tijdrijden
Zaterdagmiddag organiseerde Wielercomité Texel het Nederlands kampioenschap tijdrijden…

Persbericht NK tijdrijden vrije renners

25 augustus 2012 Nieuws NK tijdrijden
Wielrenners en ligfietsers in actie bij NK tijdrijden op Texel Liefst 200 deelnemers uit…

Wedstrijdinformatie

wctlogoVoor 2015 staat de wedstrijd gepland op zaterdag 12 september. De eerste renner zal om 13.00 uur van start gaan.

Al vele jaren wordt op Texel op de eerste zaterdag van de maand september het NK tijdrijden vrije renners georganiseerd. Deelname aan deze wedstrijd staat open voor Nederlandse vrije renners en renners met KNWU sportklasse of Amateur licentie die geen kampioen zijn geworden bij het NK Masters of NK tijdrijden Elite vrouwen. Gereden wordt in de categorieën Heren 16 tot 40 jaar, Heren 40 tot 50 jaar, Heren 50 jaar en ouder, Dames 16 tot 35 jaar, Dames 35 jaar en ouder.

Naast het Nederlandse kampioensschap tijdrijden voor vrije renners maakt ook de strijd om de bedrijfsbokaal Tijdrijden voor Texelse bedrijfsteams onderdeel uit van de jaarlijkse tijdrit. 

Voorafgaand aan NK tijdrijden voor vrije renners is er ruimte beschikbaar voor 15 gestroomlijnde ligfietsen. Deze zullen op hetzelfde parcours ook strijden om de nationale titel tijdrijden.

Deelnemers met een niet Nederlandse nationaliteit kunnen buiten mededinging deelnemen aan de tijdrit. Zij zullen in de totaaluitslag worden opgenomen, maar kunnen geen Nationale titel behalen in de wedstrijdcategorie waaraan ze deelnemen.

Begrippen:

 • Vrije renner: Een renner zonder een geldige KNWU Elite of Prof licentie die geen kampioen is geworden bij het NK tijdrijden Masters of NK tijdrijden Elite vrouwen.
 • Deelnemer bedrijfsbokaal: Eén van de deelnemers van een bedrijfsteam. Een bedrijfsteam bestaat uit minimaal 3 medewerkers van een Texelse- bedrijf of bedrijfsvestiging.

Er wordt gereden in de volgende categorieën:

 • Senioren 16 tot 40 jaar
 • Veteranen 40 tot 50 jaar
 • Veteranen 50 jaar en ouder
 • Dames tot 35 jaar
 • Dames 35 jaar en ouder

Startindeling:

Om 13.00 uur starten als eerste de gestroomlijnde ligfietsen. Aansluitend starten de vrije renners. De eerste honderd deelnemers (inclusief ligfietsen) starten met tussenpozen van 30 seconden. De volgende renners starten om de minuut. Inschrijven kan tot zondag 31 augustus. Op 31 augustus wordt de startopstelling bekend gemaakt. De deelnemerslijst voorzien van starttijden wordt aan het eind van de dag op de website geplaatst.

Prijzen:

 • Per categorie een shirt voor de winnaar.
 • Medailles voor de plaatsen 1, 2 en 3 als respectievelijk eerste, tweede en derde van het Nederlandse kampioenschap tijdrijden vrije renners.
 • Een bedrijfsbokaal voor het winnende Texelse bedrijventeam.

Maximum aantal deelnemers
Aan het NK tijdrijden vrije renners zullen maximaal 200 deelnemers worden toegelaten.

Routebeschrijving naar het wedstrijdparcours:
U rijdt vanaf de boot richting Den Burg over de Pontweg. Na ongeveer 3 kilometer bij afslag 4, slaat u rechtsaf richting Oudeschild. Vanaf dat moment wordt de route met pijlen aangegeven. Mocht u onverhoopt de pijlen missen. U rijdt over de Redoute (oude zeedijk) en blijft deze volgen langs de Waddenzeedijk tot in het dorp Oudeschild (denk om de verkeersremmers). U komt op de haven uit, blijf de doorgaande weg volgen, houdt links aan (weg gaat omhoog) op T splitsing links en op de dijk direct scherp rechts. U rijdt nu op de IJsdijk, blijf deze volgen tot het parkeerterrein waar de start zal plaatsvinden. U kunt uw vervoermiddel hier parkeren. De rugnummers kunt u afhalen in de tent op het parkeerterrein. Hier zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden.

Dienstregeling bootdienst Den Helder-Texel:
De veerboot vanaf Den Helder vaart één keer per uur en vertrekt op de halve uren. Eerste boot om 06.30 uur, volgende 07.30 enz. De veerboot vanaf Texel vaart op de hele uren. De laatste boot vanaf Texel vertrekt om 21.00 uur. De vaartijd bedraagt ongeveer 20 minuten.

Meer informatie kunt u vinden op: www.teso.nl.

Reglement

 • Iedere deelnemer (-neemster) rijdt voor eigen risico. Eventueel lichamelijk letsel dan wel schade toegebracht aan persoonlijke eigendommen kan niet op de organisatie worden verhaald.
 • De renner dient zich minimaal 5 minuten voor de start bij de starter te melden.
 • leder deelnemer (-neemster) dient zich aan de verkeersregels te houden.
 • De aanwijzingen van de verkeersregelaars dienen strikt te worden opgevold.
 • Iedere deelnemer (-neemster) wordt geacht het parcours te kennen. Verkeerd rijden geeft geen recht op overrijden.
 • Er mogen geen volgauto's of motoren op het parcours worden ingezet.
 • Het is verboden te stayeren achter andere deelnemers en/of overige verkeersdeelnemers die zich op het parcours bevinden. Er dient een minimale tussenruimte van 10 meter te worden aangehouden. Het inhalen van een collega renner dient zo snel mogelijk te gebeuren.
 • De uitslag die door de jury bekend wordt gemaakt is bindend.
 • Bij onsportief gedrag is de jury gerechtigd de betrokkene te declasseren.
 • Bij materiaalpech kan eventueel opnieuw gestart worden, mits de betrokken renner zich bij één van de verkeersregelaars heeft gemeld en/of dit in verband met de nog beschikbare tijd mogelijk is. Één en ander ter beoordeling van de jury.
 • De rugnummers dienen minimaal 30 minuten voor de start van de betreffende deelnemer te worden opgehaald. Indien het rugnummer niet voor die tijd is opgehaald kan het rugnummer aan een andere renner worden toegekend.
 • De rugnummers dienen duidelijk zichtbaar te zijn voor de jury van aankomst. Bij de wielrenners en tandems is dit links op de rug en voor de ligfietsers links op de borst of stroomlijnomhulling. - De prijsuitreiking vindt ongeveer 20 minuten na binnenkomst van de laatste deelnemer plaats in de, bij start/finish geplaatste tent.
 • Renners die niet aanwezig zijn bij de prijsuitreiking verliezen het recht op de gewonnen prijs. Indien blijkt dat een renner heeft deelgenomen met een andere licentie als de voor inschrijving toegestane, dan zal deze uit de uitslag van de tijdrit worden verwijderd.
 • Indien blijkt dat een KNWU A-licentiehouder zich heeft uitgegeven voor vrije renner, dan zal deze uit de uitslag van de tijdrit verwijderd worden.
 • Indien een bedrijfsbokaal deelnemer niet werkzaam blijkt te zijn bij het bedrijf welk hij als ploegdeelnemer vertegenwoordigd, dan zal deze uit de uitslag van de tijdrit worden verwijderd. Ook de bedrijfsklassering kan daarbij komen te vervallen.
 • Overtreding van één van de bovenomschreven regels kan leiden tot declassering en/of tijdstraffen, één en ander ter beoordeling van de jury.

Parcours

Wielercomité Texel heeft de intentie het Nederlands kampioenschap tijdrijden voor vrije renners te blijven organiseren en professionaliseren. Er wordt gereden over een verkeersvrij parcours van 28,5 kilometer lengte.

De route van de tijdrit staat met gele pijlen op de weg aangegeven. Er zijn langs de route vrijwilligers aanwezig die u de weg wijzen. De tijdrit wordt verreden aan de Oostzijde van het eiland. Het parcours gaat van Oudeschild langs de Waddenzee dijk richting De Cocksdorp. Hierbij rijden we een gedeelte door een natuurreservaat wat normaal niet voor het verkeer toegankelijk is. Na het keerpunt nabij De Cocksdorp rijdt u via dezelfde route terug naar Oudeschild.

Parcourskaart Nederlands kampioenschap tijdrijden

Inschrijving

Door invulling van onderstaand formulier, kunt u zich aanmelden voor deelname aan het NK tijdrijden vrije renners op 12 september 2015

Inschrijven NK Tijdrijden
Aanhef (*)
Ongeldige invoer
Voornaam (*)
Ongeldige invoer
Achternaam (*)
Ongeldige invoer
Adres (*)
Ongeldige invoer
Postcode (*)
Ongeldige invoer
Plaats (*)
Ongeldige invoer
Geboortedatum (*)
Ongeldige invoer
Telefoon (*)
Ongeldige invoer
GSM
Ongeldige invoer
E-mailadres (*)
Ongeldige invoer
Categorie (*)

Ongeldige invoer
KNWU licentie (*)


Ongeldige invoer
   
De tijdregistratie vindt plaats via MyLaps transponders. Indien u niet zelf over een transponder beschikt, kunt er een huren voor de duur van de wedstrijd. ------------------------------------------------------
Eigen of huur transponder (*)

Ongeldige invoer
Transpondernummer
Ongeldige invoer
Welke tijd denkt u te realiseren over de 29 kilomter?
Ongeldige invoer
Incassomachtiging (*)

Ongeldige invoer
Ibannummer (zonder spaties) (*)
Ongeldige invoer
Naam rekeninghouder (indien deze anders is dan de deelnemernaam)
Ongeldige invoer

Startlijst

 Startlijst NK tijdrijden

Startlijst N.K. tijdrijden voor vrije renners zaterdag 6 september 2014

(totaal aantal ingeschreven deelnemers 164)

 

Nr: Starttijd: Cat: Naam: Plaats: Tijd 2013:
113:00:00LSPeter TrompDEN BURG0:53:31
213:00:30LSWim SchermerDE WOUDE0:51:16
313:01:00LSJoram TrompHAREN0:40:35
413:01:30LSSwanette TempelmanDRONTEN
513:02:00LSCees RoozendaalHIPPOLYTUSHOEF0:32:28
613:02:30LSEduard BotterWATERINGEN
713:03:00LSJeroen KoelemanOBDAM0:30:25
813:03:30LSYmte SybrandyDRONTEN0:28:40
913:04:00V1Patrick AgterbergMAARTENSDIJK
1013:04:30DLoes PanstersGRONINGEN
1113:05:00DVNel van GalenAMEIDE
1213:05:30DMariëlle RocklandOOSTEIND
1313:06:00DAukje JensterGRONINGEN0:54:01
1413:06:30DAnnet RijneveldLEXMOND
1513:07:00DVWiep FolkertsHEERENVEEN0:53:40
1613:07:30V1Vincent KoeckhovenKAMERIK
1713:08:00DMarit ZijmDEN BURG0:51:17
1813:08:30DVCiska StarkLEXMOND
1913:09:00DDenise BetsemaDE WAAL0:51:07
2013:09:30DVAnnette de BotROOSENDAAL
2113:10:00V1Jan-Jacob RabDEN BURG0:50:52
2213:10:30V1Sido OverdijkDEN BURG
2313:11:00VAndre de RuijterDE COCKSDORP
2413:11:30SDuco TrapDEN BURG
2513:12:00V1Gerard KoornLEIDEN
2613:12:30DVYvonna TingaBOLSWARD
2713:13:00SJeffrey ZijmDEN BURG
2813:13:30SJesse van GorkumSUAWOUDE
2913:14:00SRichard van der VaartALKMAAR
3013:14:30SRens van LeeuwenHOORN
3113:15:00DVJolanda VoskampDE LIER
3313:16:00SDave HuijsmanDE KOOG
3413:16:30DLucie VeegerDE COCKSDORP0:49:50
3513:17:00SDaan van der SlikkeDEN BURG0:49:07
3613:17:30DVJoeri HommaNIEUWE NIEDORP
3713:18:00SMaikel van der GrachtDEN BURG0:48:36
3813:18:30DVErica GoëngaDEN HOORN
3913:19:00VWannes FeyDEN HOORN TEXEL0:48:14
4013:19:30SAnco de RidderLEXMOND
4113:20:00V1Hans de WinterDE WAAL0:47:44
4213:20:30V1Bernd RamacherKAARST (DUITSLAND)
4313:21:00V1Martien WitteDEN BURG0:48:12
4413:21:30V1Ger BullemaTOORNWERD0:47:23
4513:22:00V1Jan DekkersMARUM
4713:23:00SBjorn van HeumenNIJMEGEN
4813:23:30V1Jan ZijmDEN BURG0:46:02
4913:24:00SArmando van BruggenPURMEREND
5013:24:30V1Maarten KoornOOOSTEREND0:45:57
5113:25:00V1Ton EldersBEVERWIJK
5213:25:30GSTNatascha van der Vis / Larissa KlaassenOUDESCHILD
5313:26:00SSerai van der PlaatsDEN BURG
5413:26:30V1Jan StruiksmaZAANDAM0:45:44
5513:27:00DVSimone BetsemaOUDESCHILD0:45:40
5613:27:30V1Gerard van AmsterdamROELOFARENDSVEEN0:45:33
5713:28:00DVJanette de Groot-BronJUBBEGA0:45:13
5813:28:30V1Hans DekkerKAMPERLAND0:45:12
5913:29:00V1Rinze AndringaMARRUM0:45:07
6113:30:00V1Jos GeijselOUDERKERK AAN DE AMSTEL
6213:30:30VJacco RozendaalWARMENHUIZEN
6313:31:00DGerda BrouwerLEMMER
6413:31:30SNiels-Jeroen BosDEN BURG0:45:03
6513:32:00VTjalling KramerDIEMEN
6613:32:30V1Hans PostNOOTDORP
6713:33:00SJerry DuistermaatGRONINGEN
6813:33:30V1Rob van ZettenZEEWOLDE
6913:34:00SJeroen LuijksOOSTEIND
7013:34:30SSjors JimminkDE WAAL
7113:35:00SDon FlohilPURMEREND
7213:35:30DVMarti ValksHILVERSUM
7313:36:00SAldo WitteDE KOOG0:44:47
7413:36:30VJohn KnolMARUM
7513:37:00V1Dick van der NeutDELDEN
7613:37:30V1Theo BoomOUDESCHILD0:44:25
7713:38:00DMarjan AndringaMARRUM0:44:23
7813:38:30SNiels SegerinkDEN BURG0:44:22
7913:39:00V1Klaas BolksHARDENBERG
8013:39:30V1Eric SchoonderwoerdMAARSSEN0:44:11
8113:40:00V1Klaas BullemaNIEUW SCHEEMDA0:44:10
8213:40:30SNiels ZagersUTRECHT
8313:41:00V1Wim BranderhorstUTRECHT
8413:41:30VMaarten BroekmanDEN BURG
8513:42:00VLudo van OverveldSCHIJF
8613:42:30SHerbert BokkersAMERSFOORT
8713:43:00DVJanny KleinjanALMELO
8813:43:30SJoost de WinterDE WAAL0:43:39
8913:44:00V1Rik MeijeringLOENEN AAN DE VECHT0:43:37
9113:45:00DEsther van der ZwaanGRONINGEN0:43:34
9213:45:30SThomas VerstraetenALMERE
9313:46:00VPieter BoersmaFERWERT0:43:29
9413:46:30VNiels JimminkDEN BURG
9513:47:00VTim de ZeeuwMAARSSEN0:43:21
9613:47:30V1Daan van der HaveDORDRECHT0:43:20
9713:48:00SRemco van der ZwaanOOSTWOLD0:43:14
9813:48:30SJoost HoogenboschDEN BURG0:43:46
9913:49:00V1Jan LeeflangMAARSSEN0:43:01
10013:49:30VBas KaagROTTERDAM
10113:50:00SPeter SmaleGRONINGEN
10213:51:00VLorendz BoomOUDESCHILD0:42:58
10313:52:00SCorniel NobelLEIDEN0:42:57
10413:53:00SJesse HovenOOSTEREND0:42:56
10513:54:00SHerman SpijkermanZUIDHORN
10613:55:00V1Ad van BroekhovenZUNDERT0:42:54
10713:56:00SBas RanzijnKROMMENIE
10813:57:00DMarion GerssenBEUNINGEN0:42:29
10913:58:00SOnno MolenkampGRONINGEN
11013:59:00VNiels BakkerDEN BURG0:42:40
11214:01:00VRolf HendriksALMERE0:42:19
11314:02:00VSjoerd VeeningsASSENDELFT
11514:04:00SRemco KoopmanDEN BURG0:42:51
11614:05:00v1Ron AardenburgHEEMSKERK0:42:03
11714:06:00VArd van StratenKAMERIK
11814:07:00V1Wim de WitZWIJNDRECHT0:42:01
11914:08:00VArjan de KwantUTRECHT
12014:09:00SRuben van VlietDEN BURG
12114:10:00V1Ralph GreupinkDALEN0:41:57
12214:11:00V1Johan GommersWERNHOUT0:41:56
12314:12:00SJoost BakkerHOOGEZAND0:41:54
12414:13:00SJos WilbrinkGRONINGEN0:41:49
12514:14:00VHeinie HommesRÜTERBROCK-HAREN DUITSLAND0:41:41
12614:15:00VEdwin DriessenUTRECHT0:41:29
12714:16:00VDennis van MarleAKKRUM
12814:17:00SJan SandersBEUNINGEN0:41:26
12914:18:00V1Walter FalkenaNIJLAND
13014:19:00SStijn HulsebosLICHTENVOORDE0:41:23
13114:20:00VNiels HuiskampFIJNAART0:41:27
13214:21:00VDolf SmitEELDE0:41:21
13314:22:00VThomas van den HofHIERDEN0:41:15
13414:23:00VBertijn BrijderHEERENVEEN
13514:24:00VHanno ZomermaandFRANEKER0:41:09
13614:25:00V1Nico VlamingANNA-PAULOWNA0:41:07
13714:26:00SKlaas SmitTYNAARLO0:41:06
13814:27:00VAge NautaKOUDUM
13914:28:00VMarcel van BeekEGMOND AAN ZEE0:41:01
14014:29:00SHarm BuistZUIDLAREN
14114:30:00SJordy MeermanUTRECHT0:40:48
14214:31:00VMarcel WebersMILSBEEK
14314:32:00SRoy OlierookMAASDIJK
14414:33:00SJesse HovestreijdtAMSTERDAM
14514:34:00SBert SmildaGRONINGEN0:40:33
14614:35:00V1Roelof van der KlisNOOTDORP0:40:33
14714:36:00VTony VerschuurenFIJNAART0:40:27
14814:37:00SCees SnoekVOLENDAM
14914:38:00VHans BouwmeesterLEIDEN
15014:39:00V1Albert van LeeuwenMAARSSEN0:40:12
15314:42:00VJohn de LeeuwBREDA0:40:03
15414:43:00SBram GroenOUDKARSPEL
15514:44:00VReinier TreurUGCHELEN
15614:45:00SSytze BrouwersGRONINGEN
15714:46:00VDanny WitkampHILLEGOM
15814:47:00VRenee HoriansOUD GASTEL
15914:48:00VIwan BosHARDERWIJK
16014:49:00VJohn AntensWERNHOUT0:39:20
16214:51:00V1Henny RoversROOSENDAAL
16314:52:00V1Louis VerdaesdonckZUNDERT0:39:29
16414:53:00SPieter van der EijkSWIFTERBANT0:39:51
16514:54:00SRob AaftinkALMERE
16614:55:00SBob van den Berg'S-GRAVENZANDE
16714:56:00SBram de WaardPETTEN
16814:57:00SJan-Willem GroeneveldROTTERDAM0:38:55
16914:58:00SMarcel GiermanZEVENAAR
17014:59:00SJohannes de GrootJUBBEGA0:38:41
17115:00:00VMarko JeletichAMERSFOORT0:38:40
17215:01:00VKrijn HaakZEEWOLDE0:38:29
17315:02:00SGlenn van NieropZOETERWOUDE


Categorie-indeling: S = senioren; V = veteranen 40 tot 50 jaar; V1 = veteranen 50 jaar en ouder; D = dames; DV = dames 35 jaar en ouder; LS = ligfietsen met stroomlijn; GST = Gastrenner (buiten mededinging).