facebooktwitterflickr

NK Tijdrijden

Nieuws

01 april 2015
Nieuws NK tijdrijden

Inschrijving NK tijdrijden vrije renners geopend

Inschrijven voor deelname aan het NK tijdrijden vrije renners van zaterdag 12 september aanstaande is vanaf nu mogelijk. Zowel de afstand van de tijdrit als ook het parcours zijn gelijk aan de voorgaande edities. Deelname aan deze wedstrijd staat open voor…
06 september 2014
Nieuws NK tijdrijden

Verslag en uitslag NK tijdrijden vrije renners 2014

Johannes de Groot uit Jubbega is zaterdagmiddag Nederlands kampioen tijdrijden geworden in Oudeschild. De Groot die al vijf keer eerder had deelgenomen aan het kampioenschap op Texel haalde 1x eerder, in 2011, het podium (2e). Dit jaar was de eindtijd van de…

170 deelnemers aan het NK tijdrijden vrije renners

29 augustus 2014 Nieuws NK tijdrijden
170 deelnemers, verdeeld over diverse categorieën, strijden zaterdag 6 september om het…

NK tijdrijden vrije renners 2014

09 januari 2014 Nieuws NK tijdrijden
Inschrijven voor deelname aan het NK tijdrijden vrije renners van zaterdag 6 september…

Uitslagenblad NK tijdrijden vrije renners 2013

15 december 2013 Nieuws NK tijdrijden
Het uitslagenbald van het NK tijdrijden vrije renners 2013 is inmiddels per e-mail naar…

Elite renner Peter Koning speciale gast bij het NK tijdrijden vrije renners

31 augustus 2013 Nieuws NK tijdrijden
Tijdens de strijd om de nationale titels tijdrijden vrije renners zal Peter Koning uit…

Deelname Masters aan NK tijdrijden vrije renners

13 augustus 2013 Nieuws NK tijdrijden
Na afloop van het NK tijdrijden Master in Bornebroek krijgen we veel vragen van…

Inschrijven NK tijdrijden vanaf 1 februari mogeljk

30 januari 2013 Nieuws NK tijdrijden
Inschrijven voor deelname aan het NK tijdrijden vrije renners van zaterdag 7 september…

Bouwcenter Rab en HBI verlengen sponsorcontract

07 december 2012 Nieuws NK tijdrijden
Tot en met 2018 hebben BouwCenter Rab en kozijnen leverancier HBI zich verbonden aan het…

Verslag NK tijdrijden vrije renners 2012

01 september 2012 Nieuws NK tijdrijden
Zaterdagmiddag organiseerde Wielercomité Texel het Nederlands kampioenschap tijdrijden…

Wedstrijdinformatie

wctlogoVoor 2015 staat de wedstrijd gepland op zaterdag 12 september. De eerste renner zal om 13.00 uur van start gaan.

Al vele jaren wordt op Texel op de eerste zaterdag van de maand september het NK tijdrijden vrije renners georganiseerd. Deelname aan deze wedstrijd staat open voor Nederlandse vrije renners en renners met KNWU sportklasse of Amateur licentie die geen kampioen zijn geworden bij het NK Masters of NK tijdrijden Elite vrouwen. Gereden wordt in de categorieën Heren 16 tot 40 jaar, Heren 40 tot 50 jaar, Heren 50 jaar en ouder, Dames 16 tot 35 jaar, Dames 35 jaar en ouder.

Naast het Nederlandse kampioensschap tijdrijden voor vrije renners maakt ook de strijd om de bedrijfsbokaal Tijdrijden voor Texelse bedrijfsteams onderdeel uit van de jaarlijkse tijdrit. 

Voorafgaand aan NK tijdrijden voor vrije renners is er ruimte beschikbaar voor 15 gestroomlijnde ligfietsen. Deze zullen op hetzelfde parcours ook strijden om de nationale titel tijdrijden.

Deelnemers met een niet Nederlandse nationaliteit kunnen buiten mededinging deelnemen aan de tijdrit. Zij zullen in de totaaluitslag worden opgenomen, maar kunnen geen Nationale titel behalen in de wedstrijdcategorie waaraan ze deelnemen.

Begrippen:

 • Vrije renner: Een renner zonder een geldige KNWU Elite of Prof licentie die geen kampioen is geworden bij het NK tijdrijden Masters of NK tijdrijden Elite vrouwen.
 • Deelnemer bedrijfsbokaal: Eén van de deelnemers van een bedrijfsteam. Een bedrijfsteam bestaat uit minimaal 3 medewerkers van een Texelse- bedrijf of bedrijfsvestiging.

Er wordt gereden in de volgende categorieën:

 • Senioren 16 tot 40 jaar
 • Veteranen 40 tot 50 jaar
 • Veteranen 50 jaar en ouder
 • Dames tot 35 jaar
 • Dames 35 jaar en ouder

Startindeling:

Om 13.00 uur starten als eerste de gestroomlijnde ligfietsen. Aansluitend starten de vrije renners. De eerste honderd deelnemers (inclusief ligfietsen) starten met tussenpozen van 30 seconden. De volgende renners starten om de minuut. Inschrijven kan tot zondag 31 augustus. Op 31 augustus wordt de startopstelling bekend gemaakt. De deelnemerslijst voorzien van starttijden wordt aan het eind van de dag op de website geplaatst.

Prijzen:

 • Per categorie een shirt voor de winnaar.
 • Medailles voor de plaatsen 1, 2 en 3 als respectievelijk eerste, tweede en derde van het Nederlandse kampioenschap tijdrijden vrije renners.
 • Een bedrijfsbokaal voor het winnende Texelse bedrijventeam.

Maximum aantal deelnemers
Aan het NK tijdrijden vrije renners zullen maximaal 200 deelnemers worden toegelaten.

Routebeschrijving naar het wedstrijdparcours:
U rijdt vanaf de boot richting Den Burg over de Pontweg. Na ongeveer 3 kilometer bij afslag 4, slaat u rechtsaf richting Oudeschild. Vanaf dat moment wordt de route met pijlen aangegeven. Mocht u onverhoopt de pijlen missen. U rijdt over de Redoute (oude zeedijk) en blijft deze volgen langs de Waddenzeedijk tot in het dorp Oudeschild (denk om de verkeersremmers). U komt op de haven uit, blijf de doorgaande weg volgen, houdt links aan (weg gaat omhoog) op T splitsing links en op de dijk direct scherp rechts. U rijdt nu op de IJsdijk, blijf deze volgen tot het parkeerterrein waar de start zal plaatsvinden. U kunt uw vervoermiddel hier parkeren. De rugnummers kunt u afhalen in de tent op het parkeerterrein. Hier zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden.

Dienstregeling bootdienst Den Helder-Texel:
De veerboot vanaf Den Helder vaart één keer per uur en vertrekt op de halve uren. Eerste boot om 06.30 uur, volgende 07.30 enz. De veerboot vanaf Texel vaart op de hele uren. De laatste boot vanaf Texel vertrekt om 21.00 uur. De vaartijd bedraagt ongeveer 20 minuten.

Meer informatie kunt u vinden op: www.teso.nl.

Reglement

 • Iedere deelnemer (-neemster) rijdt voor eigen risico. Eventueel lichamelijk letsel dan wel schade toegebracht aan persoonlijke eigendommen kan niet op de organisatie worden verhaald.
 • De renner dient zich minimaal 5 minuten voor de start bij de starter te melden.
 • leder deelnemer (-neemster) dient zich aan de verkeersregels te houden.
 • De aanwijzingen van de verkeersregelaars dienen strikt te worden opgevold.
 • Iedere deelnemer (-neemster) wordt geacht het parcours te kennen. Verkeerd rijden geeft geen recht op overrijden.
 • Er mogen geen volgauto's of motoren op het parcours worden ingezet.
 • Het is verboden te stayeren achter andere deelnemers en/of overige verkeersdeelnemers die zich op het parcours bevinden. Er dient een minimale tussenruimte van 10 meter te worden aangehouden. Het inhalen van een collega renner dient zo snel mogelijk te gebeuren.
 • De uitslag die door de jury bekend wordt gemaakt is bindend.
 • Bij onsportief gedrag is de jury gerechtigd de betrokkene te declasseren.
 • Bij materiaalpech kan eventueel opnieuw gestart worden, mits de betrokken renner zich bij één van de verkeersregelaars heeft gemeld en/of dit in verband met de nog beschikbare tijd mogelijk is. Één en ander ter beoordeling van de jury.
 • De rugnummers dienen minimaal 30 minuten voor de start van de betreffende deelnemer te worden opgehaald. Indien het rugnummer niet voor die tijd is opgehaald kan het rugnummer aan een andere renner worden toegekend.
 • De rugnummers dienen duidelijk zichtbaar te zijn voor de jury van aankomst. Bij de wielrenners en tandems is dit links op de rug en voor de ligfietsers links op de borst of stroomlijnomhulling. - De prijsuitreiking vindt ongeveer 20 minuten na binnenkomst van de laatste deelnemer plaats in de, bij start/finish geplaatste tent.
 • Renners die niet aanwezig zijn bij de prijsuitreiking verliezen het recht op de gewonnen prijs. Indien blijkt dat een renner heeft deelgenomen met een andere licentie als de voor inschrijving toegestane, dan zal deze uit de uitslag van de tijdrit worden verwijderd.
 • Indien blijkt dat een KNWU A-licentiehouder zich heeft uitgegeven voor vrije renner, dan zal deze uit de uitslag van de tijdrit verwijderd worden.
 • Indien een bedrijfsbokaal deelnemer niet werkzaam blijkt te zijn bij het bedrijf welk hij als ploegdeelnemer vertegenwoordigd, dan zal deze uit de uitslag van de tijdrit worden verwijderd. Ook de bedrijfsklassering kan daarbij komen te vervallen.
 • Overtreding van één van de bovenomschreven regels kan leiden tot declassering en/of tijdstraffen, één en ander ter beoordeling van de jury.

Parcours

Wielercomité Texel heeft de intentie het Nederlands kampioenschap tijdrijden voor vrije renners te blijven organiseren en professionaliseren. Er wordt gereden over een verkeersvrij parcours van 28,5 kilometer lengte.

De route van de tijdrit staat met gele pijlen op de weg aangegeven. Er zijn langs de route vrijwilligers aanwezig die u de weg wijzen. De tijdrit wordt verreden aan de Oostzijde van het eiland. Het parcours gaat van Oudeschild langs de Waddenzee dijk richting De Cocksdorp. Hierbij rijden we een gedeelte door een natuurreservaat wat normaal niet voor het verkeer toegankelijk is. Na het keerpunt nabij De Cocksdorp rijdt u via dezelfde route terug naar Oudeschild.

Parcourskaart Nederlands kampioenschap tijdrijden

Inschrijving

Door invulling van onderstaand formulier, kunt u zich aanmelden voor deelname aan het NK tijdrijden vrije renners op 12 september 2015

Inschrijven NK Tijdrijden
Aanhef (*)
Ongeldige invoer
Voornaam (*)
Ongeldige invoer
Achternaam (*)
Ongeldige invoer
Adres (*)
Ongeldige invoer
Postcode (*)
Ongeldige invoer
Plaats (*)
Ongeldige invoer
Geboortedatum (*)
Ongeldige invoer
Telefoon (*)
Ongeldige invoer
GSM
Ongeldige invoer
E-mailadres (*)
Ongeldige invoer
Categorie (*)

Ongeldige invoer
KNWU licentie (*)


Ongeldige invoer
   
De tijdregistratie vindt plaats via MyLaps transponders. Indien u niet zelf over een transponder beschikt, kunt er een huren voor de duur van de wedstrijd. ------------------------------------------------------
Eigen of huur transponder (*)

Ongeldige invoer
Transpondernummer
Ongeldige invoer
Welke tijd denkt u te realiseren over de 29 kilomter?
Ongeldige invoer
Incassomachtiging (*)

Ongeldige invoer
Ibannummer (zonder spaties) (*)
Ongeldige invoer
Naam rekeninghouder (indien deze anders is dan de deelnemernaam)
Ongeldige invoer

Startlijst

 Deelnemerslijst NK tijdrijden

Deelnemerslijst N.K. tijdrijden voor vrije renners zaterdag 12 september 2015

(totaal aantal ingeschreven deelnemers 155)

 

Heren 16 t/m 39 jaar (46)

Naam: Plaats: Bedrijfsploeg: Tijd 2014:
Niels-Jeroen BosDEN BURG0:42:41
Bas RanzijnKROMMENIE0:40:44
Bert SmildaGRONINGEN0:37:41
Dave HuijsmanDE KOOG0:43:07
Joost BakkerHOOGEZAND0:40:49
Sytze BrouwersGRONINGEN0:38:53
Niels ZagersUTRECHT0:40:40
Remco KoopmanDEN BURGBETS FIETSEN TEXEL0:39:22
Sytse LeenstraENSCHEDE
Vincent JessenTILBURG
Jhonny LukeAMSTERDAM
Thomas BoomOUDESCHILD
Peter SmalePEIZE0:41:43
Jeffrey ZijmDEN BURG0:49:12
Remco van der ZwaanOOSTWOLD0:41:05
Sebastiaan PaisGRONINGEN
Tom DamsSINT JANSKLOOSTER
Roderik EgberinkBUSSUM
Eddy de BruinUTRECHT
Dimitri JongeneelUTRECHT
Thomas VerstraetenALMERE0:42:11
Gerlof HofmanADUARD
Pieter ten KortenaarDELFGAUW
Sjors JimminkDE WAAL0:46:24
Henk WijbengaGRONINGEN
Siard JongsmaZWOLLE
Marten BullemaTOORNWERD
Bob van den Berg'S-GRAVENZANDE0:37:55
Pieter SmithGRONINGEN
Hans BreeuwsmaGRONINGEN
Onno MolenkampGRONINGEN0:43:11
Armando van BruggenPURMEREND0:42:35
Jordy MeermanBREDA0:38:45
Johannes de GrootJUBBEGA0:37:23
Olaf van der VisOOSTEREND
Joost de WinterDE WAAL0:42:58
Louis PrinsGRONINGEN
Arjen DijkstraHAREN
Lars van den BergDE MEERN
Marijn van den BergDE MEERN
Daniel GuichelaarHOOGEVEEN
Kyle AgterbergMAARTENSDIJK
Sjors SalentijnROERMOND
Stijn HulsebosLICHTENVOORDE
Senne van Berge HenegouwenAMSTERDAM
Robbert BoersenOUDESCHILD

Heren 40 t/m 49 jaar (30)

Naam: Plaats: Bedrijfsploeg: Tijd 2014:
Willem van de VorstVELDHOVEN
Ard van StratenKAMERIK0:42:46
Marko JeletichAMERSFOORT0:38:34
Rolf HendriksALMERE0:42:36
Jan van der SleetHAREN
Pieter BoersmaFERWERT0:43:23
Ben PlantingaGLIMMEN
Bas KaagROTTERDAM0:42:47
Niels JimminkDEN BURG0:41:34
Heinie HommesRÜTERBROCK-HAREN DUITSLAND
Sicco BrouerHEERHUGOWAARD
Jurgen van OorschotVELP
Corne DoomenOUD GASTEL
Niels BakkerDEN BURG0:41:03
Maarten BroekmanDEN BURG0:43:38
Marcel WebersMILSBEEK0:37:47
Paul CroonCASTRICUM
Marcel van BeekEGMOND AAN ZEE0:40:09
Danny WitkampHILLEGOM
Shane MahonHAARLEM
Ard NevenLEKKERKERK
Tim de ZeeuwMAARSSEN0:42:25
Wouter KuiperMARUM
Wannes FeyDEN HOORN TEXELRAB BETONCENTRALE BV0:46:52
Tony VerschuurenFIJNAART0:38:52
Renee HoriansOUD GASTEL0:37:41
Renee HoriansOUD GASTEL
Richard van den BergDE MEERN
Alex RodriguezPURMEREND
Marthijs WegdamDALEN

Heren 50 jaar en ouder (48)

Naam: Plaats: Bedrijfsploeg: Tijd 2014:
Daan van der HaveDORDRECHT0:41:51
Victor van den HoffVELSERBROEK
Jan StruiksmaZAANDAM0:43:40
Ron AardenburgHEEMSKERK0:40:55
Ton EldersBEVERWIJK0:42:57
Eric SchoonderwoerdMAARSSEN0:42:20
Piet GemserSNEEK
Jan JornaHARLINGEN
Ger BullemaTOORNWERD0:44:52
Teun van RossumKORTENHOEF
Bernd RamacherMÖNCHENGLADBACH (DUITSLAND)
Klaas BullemaNIEUW SCHEEMDA0:45:07
Henny RoversROOSENDAAL0:38:55
Gerard KoornLEIDEN0:46:44
Roelof van der KlisNOOTDORP0:39:24
Wim de WitZWIJNDRECHT0:41:27
Arjan BakkerGOUDA
Dinko ValerioOEGSTGEEST
Jan ZijmDEN BURG0:46:18
Hans DekkerKAMPERLAND0:46:24
Theo BoomOUDESCHILD0:43:43
Jan DekkersMARUM0:44:06
John KnolMARUM0:42:06
Eric van SteijnHAARLEM
Maarten KoornOOOSTERENDTATENHOVE BV0:45:14
Renato SimonisDEN BURGTATENHOVE BV
Michael BolleWEZEP
Pieter AbenNIJMEGEN
Loek van VlietDEN BURG
Sjaak van HalDEVENTER
Willem van TatenhoveDE KOOGTATENHOVE BV
Chris van den HovenULVENHOUT
Ralph GreupinkDALEN0:41:04
Vincent KoeckhovenKAMERIK0:49:01
Egbert van WezenbeekHOORN
Martien WitteDEN BURGRAB BETONCENTRALE BV0:50:12
Jan-Jacob RabDEN BURGRAB BETONCENTRALE BV0:56:16
Erik RuesinkDINXPERLO
Klaas BolksHARDENBERG0:44:45
Hans de WinterDE WAAL0:49:27
Henry KappertSLEEN
Jan-Dick den DasLANDSMEER
Coop den OudenDORDRECHT
Rob SwenneWISSENKERKE
Patrick AgterbergMAARTENSDIJK0:47:17
Theo VerlouwGORINCHEM
Dirk VinkeDEN BURG
Ad van BroekhovenZUNDERT0:41:30

Dames 16 t/m 34 jaar (8)

Naam: Plaats: Bedrijfsploeg: Tijd 2014:
Gerda BrouwerLEMMER0:47:28
Denise BetsemaDEN BURGBETS FIETSEN TEXEL0:49:52
Harriët KoornLEIDEN
Marit ZijmDEN BURG0:52:05
Esther van der ZwaanGRONINGEN0:43:00
Marjan Andringa - van der WoudeMARRUM0:42:49
Susanne PathuisMARUM
Teri AgterbergMAARTENSDIJK

Dames 35 jaar en ouder (12)

Naam: Plaats: Bedrijfsploeg: Tijd 2014:
Simone BetsemaOUDESCHILDBETS FIETSEN TEXEL0:45:19
Ciska StarkLEXMOND0:51:43
Erica GoëngaDEN HOORN0:46:41
Wiep FolkertsHEERENVEEN0:56:15
Natascha DarlangHAARLEM
Miriam LasscheMARKNESSE
Clare RoyNAARDEN
Linda KrikkeKAMERIK
Natascha van der VisOUDESCHILDRAB BETONCENTRALE BV
Marti ValksHILVERSUM0:44:09
Janette de Groot-BronJUBBEGA0:46:01
Nel van GalenAMEIDE0:52:18

Ligfietsen met stroomlijn (11)

Naam: Plaats: Bedrijfsploeg: Tijd 2014:
Klaas-Jan BoonDE COCKSDORP
Swanette TempelmanDRONTEN0:33:29
Ymte SybrandyDRONTEN0:28:04
Cees RoozendaalHIPPOLYTUSHOEF0:30:29
Wim SchermerDE WOUDE0:30:18
Robert-Jan BakkerLEIDEN
Jeroen KoelemanWOGNOM0:27:36
Theo van AndelALMERE
Jan ReusENKHUIZEN
Dirk DrostKAMPEN
Jos NeefjesWOUDENBERG