facebookPngItem 1282176flickr

Witte pakt ronde van Oosterend 2023

Op het zonovergoten parcours in Oosterend heeft Liam Witte de winst weten te pakken bij de wedstrijd.

De dag begon uiteraard met de tour karavaan gevolgd door de super populaire dikke banden race. Dat het fietsen onder de jeugd leeft bleek al bij de inschrijving, waar de bordjes snel op waren, en er in total 80 kinderen in totaal aan de start stonden. Ze gingen voor 1 rondje door het dorp, Wolf Malscheart was het snelst gevolgd door Jilles Kossen en op de 3de stek Oosterender Travis Witte. Bij de 10 t/m 11 jarige, pakte Strenders Tijmen Schraag de 3de plek en de 2de plek was voor Stein Boogaard, de winst ging naar Pieter Kooiman.

Na de dikke banden race was het tijd voor de jeugd wielerwedstrijd, waar er in 2 categorieën hard werd gestreden voor het eremetaal. Maar liefst 21 wielrenners van onder de 14 stonden aan de start, goed om te zien dat er zo’n grote deelname was bij de jeugd wielerwedstrijd. De winst bij de jongste categorie ging naar de Cas Witte, die Beau Jane Bos en Boaz de Jong achter zich wist te laten en daarmee de ronde op zijn naam schreef! Bij de oudere categorie was het een overkants podium, super dat deze renner de oversteek maken om mee te racen in Oosterend! De familie van de Wetering pakte plek 3 en 2, met Hannes op de 2de plek en Timme op plek drie, maar het hoogste treetje was voor Tijm Meskers.
De Co Vinke bokaal was dit voor Nan Boersen, die dit jaar net begonnen is met wielrennen en altijd 100% geeft.

Na het eerste Wielergeweld was het tijd voor de Zes van Strend, met 14 man aan de start groeit dit ook steeds meer uit tot een mooi evenement, Jordy Vinke wist zijn winst van vorig jaar te herhalen maar moest wel even extra aan zetten, Ralph Venhoven zat hem vlak op de hielen maar moest op het eind toch 26 seconden toegeven en de winst aan Vinke laten. Maikel van der Gracht pakte plek 3. 

Om 16.00 was het dan tijd voor de Recreanten A en B. Al snel ontstond er een kopgroep van 7 man bij de recreanten A,  dat deze mannen gingen strijden voor overwinning was al snel duidelijk, niemand kwam weg dus kwam het op een sprint aan. Ruben Duinker vertrok al bij de Bijenkorf en zagen ze pas terug bij de finish, het deed wel pijn wist hij na de koers te melden, maar het leverde wel plek 1 op en eeuwige roem in eigen dorp. Wesley Huijsman, terug na een lange revalidatie, liet zien dat hij op de goed weg terug is en pakte nipt voor Sam Kossen de 2de plek. 

Bij de Recreanten B ontstond ook een mooie kopgroep die samen de laatste ronde ingingen, helaas was het lokale uitbater Wouter Heinrichs die onderuit schoof in Bijenkorf bocht en daar een paar man meenam. Mathijs de Lugt wist behendig er omheen te sturen en snelde zo naar de overwinning, Youri den Braven, die onderweg al bijna alle premies had opgestreken, pakte plek 2 en Piet Koopman maakte het podium compleet. Vic Bisdonk was de snelste dame op plek 6 in de totaal uitslag en uiteraard 1ste bij de dames.

De wedstrijd ging iets later van start dan gepland, maar om 17.10 werd het startschot gelost en konden de 20 wedstrijd renners van start. Het tempo lag meteen hoog en door de hitte moesten verschillende renners de kop van de wedstrijd laten gaan. Uiteindelijk bleven er 10 over die zich opmaakte voor een eindsprint in de laatste ronde, het was Oosterender Liam Witte, die op de streep zijn wiel,  met 10 centimeter speling op nummer 2, Bart Sinnige, over de streep wist te drukken. Witte is tevens de eerste renner uit het dorp die de wedstrijd weet te winnen, om het feest compleet te maken wist Martijn Drijver, ook uit Oosterend, de 3de plek veilig te stellen! Denise Betsema de enigste dame bij de wedstrijd pakte een knappe 8ste plek en uiteraard 1ste bij de dames.

De organisatie kijkt terug op een prachtig mooie dag, en waar het publiek op zijn wenken werd bedient door de verslagever en super commentator Edgar Klippel, die als vanouds op dreef was en de ronde prachtig versloeg.

We willen alle sponsors, vrijwilligers, het publiek en de renners bedanken! Hier doen we het voor!

Dank Jullie Wel! En tot  Zaterdag 15 Juni 2024! 

 • Casperdegraaf
 • Vermeulen Bikes Logo2307
 • Catharinahoeve
 • Van Der Linde Logo
 • Joskager
 • Zilvermeeuw
 • Webjongens
 • Keeshin
 • Texelseautocentrale
 • Mylaps
 • Logo Limatelecom
 • Bakkertimmer
 • Otto