facebookPngItem 1282176flickr

Open Texels kampioenschap groot succes!

Zondag 4 September was de Interclub open Texels Kampioenschap, op de Wielerbaan in Den Burg, Bij Cat 2 ging de overwinning na een knappe demarrage 2 rondjes voor het einde naar Julien Kroder, Joshua Kroder reed in de sprint naar een 2de plek, en de Texelse Floor Huizinga deed van zich spreken door netjes de 3de plek te pakken. In Cat 4 waren het Coco van Essen en Timme vd Wtereing die meteen uit de start wegvlogen, Milan Koster en Beau Jane Bos zaten erachter en werkten goed samen maar moesten plek 1 en 2 aan Timme en Coco laten, Beau Jane Bos sprintte naar een knappe 3de plek zodoende ging er toch een texelaar mee het podium op. Timme 1 en Coco 2. In categorie 4 was de strijd hevig, maar Joey Prijs stak er met kop en schouders bovenuit hij pakte de eerste plek met een ronde voorsprong op de rest van cat 4, in de eindsprint voor plek 2 en 3 werd het een strijd tussen Cas Witte, die gebrand was op een goed resultaat op zijn thuis parcour en Joel van Capel, die ontzettend sterk op kop van het peleton reedt, uiteindelijk was Cas zijn sprint sterker en werd hij 2de en Joel 3de. Bij de categorieën 5 en 6 stonden 10 renners aan de start in beide categorieën, Categorie 6 starten eerder aan hun 17 rondes maar omdat ze daar veel naar elkaar keken en niet alijd door reden werden ze de laatste 3 rondes bij gehaald door categorie 5, de sprint werd er dus een met een groot peleton, bij Cat 6 was Sven Collewijn de sterkste van de groep en pakte Sten van Niekerk plek 2, gevolgd door Ole Blok op plek 3.
Bij categorie 5 was het Reinout Spoelden die de eerste plek pakte voor Jerke Eilander en op de plek was het na een knappe race weer een texelaar die het podium compleet maakte, Dennis Hoogenbosch nam het brons mee naar de Rozendijk. Bij Cat7 en 1ste jaars nieuwelingen was de deelname minimaal dus hebben we besloten om een wedstrijd met een A en B poule van te maken, en een eigen dames race bij de B poule.
Was mooi om te zien dat bij de A poule er een boel jonge jongens van DTS Zaandam en WV Noord Holland aan de start stonden om alles te geven om kampioen van ons mooie eiland te worden. Aanval op aanval volgde en er werd serieus hard gereden maar het was onmogelijk om weg te komen, Bram Parmentier gaf nog alles in de laatste 2 rondes maar de sprinters waren allert en lieten hem niet gaan. De laatste ronde was het met een machtige sprint Nijs van Zuilen die plek 1 pakte net voor Dave Huijsman die tweede werd en Klaas Heinis maakte het Texelse podium compleet bij de A. Bij de B werd er flink door gereden de hele wedstrijd lang maar werd het uiteindelijk toch een eindsprint die het podium moest gaan uitmaken, Daan Aberson liet er geen gras over groeien en verwees Mathijs Verhagen in de eindsprint naar de 2de plaats, Rob Zegers maakte het podium compleet.
Bij de dames was Tamara Bruinen van Beat cycling club, alert genoeg om bij de B poule aan te blijven haken, waardoor ze haar eerste plaats niet meer kon verspelen, Carmen vd Werf en Lois van Ommen, gingen de laatste ronde in om het podium compleet te maken, Lois eerst jaar nieuweling reed super, alleen sloeg bij Carmen de pech toe, voorband lek en gleed onder uit en nam Lois mee, wel allebei geindigd Carmen op plek 2 en Lois plek 3, we wensen jullie een spoedig herstel toe!
We willen alle deelnemers en vrijwilligers bedanken het was weer een mooie racedag op ons mooie parcour! Uitslagen zijn hier,

Foto´s zijn hier,

 • Logo Limatelecom
 • Bakkertimmer
 • Zilvermeeuw
 • Texelseautocentrale
 • Vermeulen Bikes Logo2307
 • Van Der Linde Logo
 • Joskager
 • Catharinahoeve
 • Mylaps
 • Otto
 • Keeshin
 • Webjongens
 • Casperdegraaf