facebooktwitterflickr

Uitslag Open Texelse Kampioenschap

Wielerport Texel kijkt terug op een geslaagde eerste editie van de interclub, Open Texel Kampioenschap.

Opzet van de interclub is om de jeugd te motiveren met een laagdrempelige wedstrijd in hun eigen leeftijdsklasse.

Dit was een schot in de roos, rennertjes van heinde en ver wisten de wielerbaan in Den Burg te vinden om de strijd aan te binden met hun leeftijd genootjes.

Het weer werkte ondanks de harde wind ook mee geen regen en af en toe kwam het zonnetje ook even door.

Bij de groep A pakte Matz Klein de overwinning en wist Melle vd Star de eer hoog te houden voor Texel met een knappe 5de plek.

Bij groep B was het Pieter Westbroek, die samen met Mita Houtenbos weg was gereden, de winst pakte. Daan Aberson sprintte naar een knappe 3de plek!

Bij groep C werd er gestreden in een grote groep renners en rensters, Colin Westbroek gaf iedereen het nakijken in de sprint en pakte zo de 2de overwinning voor Alcmaria Vitrix van de dag.

Bij groep D reed het peleton lange tijd bij elkaar totdat Brent Vos er een serieuze klap op gaf en het peleton achter zich liet om onbedreigd naar de finish te rijden, Jur vd Star pakte een mooie podium plaats, 3rde achter Robin Schol van Alcmaria Vitrix.

De wedstrijd werd een felle strijd waar geen renner weg wist te komen mede door de harde wind, Dave Huijsman was in de sprint de sterkste en zorgde toch nog voor een Texelaar op het hoogste treetje bij een geslaagde interclub wedstrijd.

We kijken terug op een mooie dag, en volgend jaar zeker weer.
Alle renners, speciaal de renners vd “overkant” die de lange trip naar Texel maakte hartelijk dank voor jullie komst! We hopen jullie volgend jaar weer te verwelkomen!

Hieronder alle uitslagen en foto's van het open Texels Kampioenschap.

Tot volgend jaar, tot dan, tot Koers!

 

Uitslagen:

Foto's: