facebookPngItem 1282176flickr

Huijsman maakt hattrick compleet in Oosterend

 

Dave Huijsman heeft zijn hattrick in Oosterend voltooid tijdens de 10de ronde van Oosterend.

De dag begon met een aangenaam zonnetje in Oosterend en nadat de stofwolken waren opgetrokken na de tourkaravaan kon het dikke banden festijn los.
De Dikke banden race begint echt een begrip te worden in Oosterend en bij de eerste categorie stonden dan ook maar liefst 40 jongens en meisjes aan de start, die allemaal ijs en een medaille kregen maar eerst moesten ze daarvoor het parcour 1 x keer afleggen.

Dat ging Wolf Malschaert het snelste af en die pakte voor Jayden Kooger en Hugo de Lugt de gouden plak bij de jongste categorie. Daarna was het de beurt aan de categorie 10-11 jaar daar ging de overwinning naar de overkant, Olivia Pronk pakte plek 1 gevolgd door Tijmen Schraag en Thijs de Weert die in ultieme sprint plek 3 veilig wist te stellen.
Bij de 12 t/m 13 jarige ging de winst ook naar de overkant, Tim Smit wist Tygo Ran en Benjamin Duinker te verschalken om zodoende de 1ste plek op te eisen.

Bij de Wieler jeugd werd er in 2 categorieen gestreden en werd de snelste ronde ,met 37km per uur afgelegd door Thijs Witte, hij moest in de eindsprint wel zijn meerdere erkennen aan Pieter Westbroek die de eerste plek pakte, Thijs 2de en Cas Metten maakt het podium compleet.

Bij de jongere jeugd werd het een heus Texels onderonsje, Roxean de Kroon wist op het juiste moment weg te springen en zag Dennis Hoogenbosch meespringen, Roxean wist uiteindelijk de eerste plek te pakken Dennis plek twee en in een ultieme jump pakte Melle van der Star plek 3.

Vervolgens was het tijd voor de 6 van Strend, de eerste keer dat deze werd georganiseerd en er stond 10 man aan de start, Jordy Vinke liet het veld in de eerste van 5 rondes al snel achter zich en zette daarmee de eerste 6 van Strend op zijn naam, gevolgd door Maikel van der Gracht en Jos Smit op plek 2 en 3.

Om 16.00 uur gingen de recreanten A en B van start, met rond de 40 man aan de start was dit goed bezet en werd er vanaf het begin gestreden voor de koppositie en de vele vele premies die rond gingen! Halverwege koers kwam er een klein buitje wat het parcour glad maakte en helaas voor een tweetal valpartijen zorgden, lokale favoriet Marco Drijver gleed notabene voor zijn eigen huis en vrouw onderuit, ze Feyenoord shirt bleef gelukkig heel de rest heelt wel weer :-)

Bij de recreanten A was Jos Smit een tijdje weg maar die werd weer terug gepakt en daardoor werd het toch een eindsprint met het peloton, Leroy Weijers pakte plek 1 voor Jos Smit en Ron Noors pakte in de sprint plek 3 net voor Dennis Daalder.

Bij de recreanten B was plek 1 voor Thuo Schermer die de local legend Pieter Bakker voor bleef, Bakker die in de eindsprint tegen Martien Witte zijn 2de plek veilig stelde, Witte pakte plek 3.

Bij de wedstrijd stonden 15 renners te popelen om los te gaan in Texels mooiste, het tempo lag er meteen goed in en halverwege koers begon het weer te regenen, gelukkig niet heel hard maar wel natte klinkers wat de koers beïnvloeden. Dave Huijsman was weg met een groep van 4 maar omdat er niet goed samen werd gewerkt kwam de 2de groep weer terug en maakte de renners zich op voor een eindsprint.
Dave Huijsman was oppermachtig in de sprint en won zodoende de Rond van Oosterend voor een 3de keer! Klaas Heinis uit Oudeschild uitkomend voor Westfrisia pakte een knappe 2de plaats en Vince Goudsblom maakte het podium compleet.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag en wil alle vrijwilligers bedanken, en uiteraard de inwoners van Oosterend die alle renners hebben aangemoedigd!

Hier zijn de uitslagen,

Onderstaand de foto's,

Later in de week komen er nog meer, dus houdt de Facebook pagina in de gaten

 • Logo Limatelecom
 • Webjongens
 • Casperdegraaf
 • Catharinahoeve
 • Texelseautocentrale
 • Bakkertimmer
 • Otto
 • Zilvermeeuw
 • Vermeulen Bikes Logo2307
 • Mylaps
 • Joskager
 • Keeshin
 • Van Der Linde Logo