facebookPngItem 1282176flickr

Verslag Tou de Lasalle 2017

Dit jaar stond het vertrouwde Catharinahoeve-bikedealz.nl wielerteam weer aan de start van Tour de Lasalle.

Renner Tom Witte (Spek en boonen) maakte van deze dagen een mooi verslag!

De Kop is eraf!
Eerste etappe Lasalle, altijd een gedrang op de boot maar dit jaar een stuk beter als vorige jaren, neutrale start vd boot en los op het Molwerk.
Daar zagen we meteen dat we met Binne een goeie binnen hebben gehaald. ( sorry Binne maar deze moest ik ff inkoppen, zal de laatste keer zijn)
Sleuren als een malle op het molwerk, goeie start, zo reden de meeste van ons lekker vooraan in het begin.
Zoeff zoeff door Den Hoorn, rechtsaf naar de Rommelpot, tenminste dat was het idee.....
Hele peleton tetterde rechtdoor naar Paal 9, nou is het strand daar vrij klein op het moment, dus het scheelde niet veel of we waren gaan waterfietsen.
Oplettende renners, brullen dat we moesten omkeren, plots ons hele team weer vooraan, herstart en weer verder richting bos, Jesse werd helaas door een renner aangereden die de hele week al strak vd praatjes staat??, de spaken vlogen om je oren
Dave, Richard en Binne rijden goed mee voorin, de rest hangt er nog net aan. Maar alles op de kant, kaf van het koren.....
Zware omloop dit jaar, toch weten de 3 rapste van ons netjes in het peleton te finishen.
Morgen weer fris aan de start!  Nu eerst bruin bier voor herstel!

Dag 2,

De omhoog gevallen rennner,

Je kent ze wel die mannen in het peleton die een beetje mans om zich heen kijken, de arrogantie ten top.
Ik heb het niet zo op die renners, ben meer een liefhebber van de stille hardrijders zoals Binne, Dave en Richard, zeggen niet veel laten hun benen spreken.

Laat die laatste nou vandaag omhoog gevallen zijn! Precies op de plek waar ik, 5 jaar geleden met het legendarische drankhek 1.0 ook omhoog viel, toen reed ik triple ipv dat ik ze dronk.
Maar goed even terug naar Richard zijn valpartij, na Bos en ondergetekende dus de 3de renner van ons team die het presteert bergop te vallen, het beloofde een trieste dag te worden.

Maar daar was onze Badasss Boomster, man met baard, niet lullen rijden, als ervaren renner met koersinzicht loodste hij Doggyboy terug naar de kop van de koers, om vervolgens alle pijlen voor morgen te sparen.

Als een malle door huisduinen alles op een lint, jankend om me moeder maar die was op texel, door moet je door, op de kant met me dikke reet, Joost voor me, Joost draaien lekker groepie gevonden met hier en daar een paar mafklappers maar dat heb je als je in de mongolenwaaier beland.... had je maar harder moeten fietsen.
Toch lekker gereden, klaasie, joost en spek en boonen samen in de groep gefinished maar ver achter het echte geweld.

Dave maakt reuzesprongen, pakt een tussensprint en stijgt in het witte trui klassement, Binne pakt ook al wat boni's dus dat gaat goed, alleen nog biergeld voor op de boot aan premies maar we hebben nog twee dagen te gaan.

En dan, gaat het echt gebeuren, de eindsprint, ik zie zwart groen vooraan, na 5 jaar ploeteren in de lasalle gaan we eindelijke podium rijden?!
Binne flikt het, nu al een legende in de ploeg, beloofd super veel goeds voor morgen en weet wat het mooie is dan zit de helft van de ploeg jullie naar vooren te brullen!!

Gaangaangaan!!!

Mooie dag mannen, ondanks dat Richard omhoog is gevallen

 

Tour de lalalalasalle, dag 3,

Naar de vaantjes, benen kapot gereden, als een zoutzak op de bank liggen, want we fietsen omdat we er zo van houden.

Ik zag echt als een berg tegen deze dag op, vorig jaar jankend op me binnenblad omhoog, hoon van de ploeg een jaar lang over me heen gekregen.
Zo doen we dat niet lange, en meer van dat soort opmerkingen die door merg en been gingen, maar dat laat je niet merken uiteraard.

Klimmetjes oprijden is niet mijn ding, en al helemaal niet in een losgeslagen peleton, maar goed erger als vorig jaar kon niet.

Eerste even een pact sluiten met onze geel/rode kameraden the DOK boys, we hadden besloten om voor de overwinning te gaan, klassement wordt hem toch niet meer. Boom had gister de ballen uit ze broek gereden om Richard terug te brengen maar was vandaag gebrand.

Start, boem, zoefff voor de wind, 60 km per uur, vliegend grind ontwijken en halverwege wie het eerste de drone uit de lucht kan koppen, kwam mijn lengte goed van pas en pakte ik bijna 30 boni's maar hij vloog net op tijd weer omhoog.

Tegenwind, iedereen kakt in en maken we ons op voor eerste keer dat klote klimmetje, ik doe een froomey, nee niet lopen maar koffiemolentje omhoog, zal er wel niet uitzien als het maar werkt, godzijdank ik kon bij blijven. Tha Boomster en Ferry ( as in boat) Fast from the Fish zaten er ook nog lekker bij dus heerlijk koersje kunnen rijden jammer dat we geen punch meer hadden om podium te rijden maar we hebben The A team nog.

De A reed tandje harder, en Binne Pier had het al vrij snel op de heupen, tak tak tak en weg was ie met nog twee vluchters later een groep van 5, ze kregen max 40 seconden.
Alsof ie in de boter trapt, handjes op het stuur, even checken waar het peleton zit, petje af Binne!

Onze protege, Davey Houseman, leert veel van deze races en het is mooi om te zien hoe Richard als de rust zelve hem naar voren loodst.

Helaas hield de kopgroep geen stand mede omdat de gele/rode Dokboys het gat dicht tetterde, als kers op de taart voor DOK maakte Raymond Bakker het af in de laatste ronde, dus Raymond  bij deze van harte! ( volgende week koers in texels mooiste ;-))

Morgen nog een daggie rammen in de javastraat daarna pils en nasi!
Nog een keer brullen GaanGaanGaan, en hopelijk premiegeld voor een koude klets op de boot!

 

Here we go, dag 4 van de lasalle,

Het opstaan gaat al wat moeizamer, beentjes aardig lamgeslagen van de dagen ervoor, en alhoewel we ons als echte topsporters gedragen zijn we het niet, maar gelukkig mag dat de pret niet drukken.

Half 9 stond ik al pannenkoeken te bakken voor Boontje, die wil de dikke banden race rijden dus bootje tienen. Perfect voor elkaar de dikke banden race, grote pluim voor de organisatie, want laten we wel wezen die volwassenen redden hun reet wel het gaat om de toekomst!

Wil het feit dat deze volwassene niet helemaal zeker was of ie ze reet wel ging redden, korte nacht, veels te veel
zoete bende in me bast, en geen bruin bier meer in de koelkast... dus op hoop van zegen dan maar.

Bochie om, tegenwind alles kwakt in elkaar, bochie om, alles op een lint, dat 60 km lang, af en toe een bolle baby van de stoep afbrullen of een politierenner die denkt dat ie alles kan maken, koekoek, dit is den helder hier is geen politie dus doe normaal!
Gelukkig iedereen heel gebleven, en onze eigen, " het zit tussen je oren" Boomster pakt de premies nadat Jesse, ja dat lezen jullie goed, JESSE! Gaten aan het dichtrijden was als een eindbaas! Hulde Jesse, wel jammer dat je alleen cola drinkt want nu moesten wij je biertje opdrinken.

Nu het moment vd dag, Ferry Fast as in toothferry, was aan het slapen in de laatste ronde, el capitano wees hem terplekke en wat wil, dikke top tien en 5 eurie's premie! ?? boks ouwe zo leer je nog eens wat.

Maar goed, dit was de B, nu over naar de echt rappe mannen.
Doggen keek de hele race alsof ie een Dumoulintje moest doen, not impressed by it all, parcour was ook snel en er werd op alles gesprongen.
Onze gruninger was not amused, dus om de lol er een beetje in te krijgen ging Davey clownen, eerst lek, geen nood daar is Tha Reflex, maar ja Duran zijn reflexen zijn ook niet meer zo als vroeger dus Dave neemt heft in eigen handen, badabing baddaboem. En gaan weer, 1 ronde vergoeding weer aansluiten niks aan het handje.

Nou dat zou Richard toch moeten opbeuren, gebeurt er eindelijk wat in de koers. Duurde twee rondes, de oh so boring look van Richard kwam weer op het gelaat.
Binne Pier, in een ultieme poging om nog wat sjeu in de koers te krijgen rijdt weg maar het mag allemaal niet meer baten.

Maar dan, Dave knalt ze voorwiel aan barrels en moet een reserve wiel.
Laat dat nou net het reserve wiel van spek en boonen zijn, ja jongen daar ga je het nooit op winnen, de ironie bracht weer een glimlach op het gelaat van ons team, en daar doen we het voor!

Derde in het ploegenklassement! 3de in de 2de etappe, 3de in het puntenklassement! En een stapel enveloppen met poen waar Don Corleone jaloers op zou zijn!!

Ploegleiders bedankt voor dit mooie weekend!
Tour de lasalle organisatie bedankt voor 4 dagen mooie koers!

En koersmakkers, bedankt!

Aanstaande Zaterdag, gaat het los in Oosterend, alles op de kant, rammen de col de Guillame en rijden rijden rijden??????

Spek en Boonen

 

 • Vermeulen Bikes Logo2307
 • Casperdegraaf
 • Logo Limatelecom
 • Keeshin
 • Webjongens
 • Zilvermeeuw
 • Otto
 • Texelseautocentrale
 • Joskager
 • Bakkertimmer
 • Mylaps
 • Van Der Linde Logo
 • Catharinahoeve