facebookPngItem 1282176flickr

De clubdag 2017

WSTexel nodigt al haar leden en vrijwilligers uit voor de clubdag op zondag 25 juni. Dit jaar wordt de clubdag georganiseerd rondom en op de wielerbaan. Tijdens de clubdag zullen de clubkampioenschappen verreden worden. Daarnaast kunnen volwassen leden deelnemen aan diverse toertochten over het eiland op de atb of op de racefiets onder leiding van voorrijders, zie onderstaand programma. Ben je nog geen lid, maar heb je een racefiets of mountainbike en wil je een keer meefietsen dan ben je van harte welkom. De toertochten zullen eindigen op de wielerbaan (Sportpark, Den Burg). Hier treffen alle toer- en wedstrijdfietsers elkaar rond het middaguur en kan iedereen genieten van een hapje en een drankje. Voor de jeugd die geen wedstrijden rijdt is er een uitdagend behendigheidsparcours voor de mtb uitgezet rondom de wielerbaan. Na de wedstrijden sluiten we de middag af met een gezellige bbq en de prijsuitreiking van de clubkampioenschappen. Publiek (vaders, moeders, opa’s en oma’s, partners, kinderen, broertjes en zusjes) is natuurlijk van harte welkom!

Het sportieve programma ziet er als volgt uit:

Toerrijders op de MTB starten om 9 uur bij de OSG. Racefietsers starten om 10.00. We rijden met snelle en minder snelle groepen onder begeleiding van voorrijders.

De jeugd op de racefiets kan meedoen aan de clubkampioenwedstrijden. Voor de jeugd die geen wedstrijden rijdt wordt er een uitdagend behendigheidsparcours uitgezet voor de mtb. Alle jeugdrenners, die meedoen met de wedstrijd worden om 10.00 verwacht bij het clubhuis van WST Texel op de wielerbaan

Het clubkampioenschap voor de wedstrijdrenners wordt verdeeld over 2 dagen.
Op donderdag 22 juni is er een tijdrit op het vertrouwde parcours op de Hoge Berg. De start is bij het Russenkerkhof. (De jeugd rijdt 2 ronden, de B senioren 4 ronden en de A senioren 5 ronden). De start van de jeugd is 19.00 uur met aansluitend daarna de B en A senioren. Houdt er rekening mee dat deze tijdrit ook meetelt voor de reguliere zomercompetitie
Het tweede deel van het clubkampioenschappen wordt verreden op zondag 25 juni op de Wielerbaan. Er is een puntenkoers en afvalrace. Het programma ziet er als volgt uit;
9.30 puntenkoers jeugd 9 ronden (sprint elke derde ronde)
9.55 puntenkoers B senioren 20 ronden ( sprint elke vijfde ronde)
10.35 puntenkoers A senioren 25 ronden (sprint elke vijfde ronde)
11.20 afvalwedstrijd jeugd
11.40 afvalwedstrijd B senioren
12.05 afvalwedstrijd A senioren 2

De Puntentelling
Bij elke sprint zijn er 10-9-8-7-6 etc. punten te verdienen. In de laatste sprint zijn er dubbele punten te verdienen.
Deelnemers die zonder punten uit de sprints finishen worden in volgorde van binnenkomst geklasseerd na de laatste deelnemer met punten uit de sprints.
Bij de afvalwedstrijd is de eerste ronde geneutraliseerd, en vanaf de tweede passage valt steeds de laatste deelnemer af.
De puntentelling van elk onderdeel begint met 25 punten voor de winnaar en loopt telkens met 1 af. Dus 25-24-23-22 etc. Bij gelijke stand na 3 onderdelen is de uitslag van de afvalrace doorslaggevend.

 • Vermeulen Bikes Logo2307
 • Joskager
 • Otto
 • Casperdegraaf
 • Zilvermeeuw
 • Mylaps
 • Logo Limatelecom
 • Catharinahoeve
 • Bakkertimmer
 • Texelseautocentrale
 • Webjongens
 • Van Der Linde Logo
 • Keeshin