facebookPngItem 1282176flickr

 Geslaagd wielerfestijn in Oosterend

De 8ste editie van de Ronde van Oosterend was weer een mooie editie!

Het was wat bewolkt maar toen ook de de weergoden zagen dat we wel 45 kinderen bij de dikke banden race hadden staan, kwam de zon tevoorschijn!
Deze jeugdige renners stonden al om 15.00 te popellen, maar eerst moest nog even de tourkaravaan over het parcour, wat was dat weer een verschijning, super mooi om te zien hoe alle ondernemers er weer werk van hadden gemaakt en de optocht was dus super geslaagd.

De dikke banden race werd in 3 categorieen gestreden, met of zonder fietstas het maakte allemaal niet uit.
Na afloop van de dikke banden race werd zoals het hoort elke renner of renster beloond met een heuze gouden plak, kortom allemaal kampioenen.

Bij de jeugdwielerwedstrijd tot en met 14 jaar werd het een drie strijd tussen twee WS Texel clubrenners, Jelte Koopmans en Liam Witte en overkantse renster Maaike Pronk. Pronk deed het meeste kopwerk en daar werd gretig gebruik van gemaakt door de twee heren achter haar. In de laatste ronde verschalkte Koopmans Witte in een sprint a deux, Maaike pakte de 3de waar ze eigenlijk wel meer verdiende maar ook dat is wielrennen.

Daan Mahieu kreeg de Co Vinke wisseltrofee uitgereikd door de Familie Vinke, deze wisseltrofee is in het leven geroepen ter ere van Co Vinke die veel heeft betekend voor zowel Wielersport Texel en Oosterend.

Bij recreanten A en B, werd er ook hard gestreden om het ere- metaal, in een alles beslissende eindsprint wist lokale renner Cees Aris Trap, Martien Witte en Pieter Aris vd Vis naar plek 1 en 2 te verwijzen.
Ciska Stark hield deze mannen goed bij en pakte de eerste plaats bij de dames.

Bij de recreanten A was het texelaar Roy Barhorst die in een ultieme sprint Jos Smit wist te verschalken voor de eerste plek, op nummer drie WS Texel club renner Wesley Huijsman.
Marit Bakker troefde Natascha vd Vis af bij de dames, 1 en 2.

De wedstrijd ging om 18.00 van start en het ging meteen hard.
Dave Huijsman wist na een aantal rondes weg te springen en reed enige tijd alleen op kop, Tibor Zwaan van de Klein Keppel formatie, reed het gaatje dicht en met ze tweeen reden ze iedereen zoek.
In de laatste ronde versnelde Tibor zo hard dat hij Dave het nakijken gaf en zo de Ronde van Oosterend 2018 op zijn naam wist te schrijven.
Om de 3de plek leek te gaan gaan om Jermo Agema of Thomas Boom, die hadden een gaatje in de laatste ronde, maar een valpartij van Boom in de laatste bocht zorgde ervoor dat Agema onbedreigd de 3de plek kon opeisen.
Denise Betsema hield knap stand in het peleton en werd 7de in de uitslag en uiteraard 1ste bij de dames.

Hieronder vinden jullie alle uitslagen en foto’s van de dag zelf.

Op deze manier willen we ook alle vrijwilligers bedanken die mee hebben geholpen met de Ronde van Oosterend, in bijzonder onze verslagever die er al vanaf het eerste uur bij is, en het dit jaar moest stellen zonder sidekick Kets, Edgar Klippel, daarnaast de jury die ons 7 jaar heeft geholpen met het koers verloop, premies en uitslagen en voor hun was dit hun laatste jaar, Simon Appel, Kees Koopmans en Duran de Boer, hartelijk dank voor al jullie inzet!

Volgend jaar 3de weekend van Juni, staat editie nummer 9 alweer op het programma!
Voor in de agenda,

Ronde van Oosterend 2019 - Zaterdag 15 Juni

Uitslag:

Foto's:

 • Keeshin
 • Zilvermeeuw
 • Joskager
 • Otto
 • Texelseautocentrale
 • Vermeulen Bikes Logo2307
 • Bakkertimmer
 • Catharinahoeve
 • Van Der Linde Logo
 • Mylaps
 • Casperdegraaf
 • Webjongens
 • Logo Limatelecom