facebookPngItem 1282176flickr

Ronde van Oosterend 2019

Het was weer een prachtige dag in Oosterend, Texels mooiste.

Onder het super commentaar van Edgar werden de 3 categorie├źn dikke banden racertjes van start geschoten.
50 deelnemers in totaal bij de dikke banden race, de jongens en meisjes kwamen helemaal kapot over de eindstreep.
Alles gegeven! Hulde voor jullie inzet, de medaille allemaal dik verdiend!

Na de dikke banden race was het de beurt aan de Jeugdwielrenners, dit jaar omdat we nieuwe renners hebben voor het eerst in 2 poules gereden, t/m 10 jaar en t/m 14 jaar.

Daan Aberson pakte overtuigend de winst bij de t/m 10 categorie, Jorik Kroon reed knap naar de tweede plaats en Dennis Hoogenbosch maakte het podium compleet.

Lennart Graaf, werd beloond voor zijn harde werk de afgelopen weken op de racefiets en ontving de Co Vinke Wissel Bokaal!

Bij de categorie t/m 14 jaar, was het koers vanaf de start, Jeffrey Zwart sloeg een mooi gat maar na 5 ronden was het gat toch gedicht. Na een paar rondjes met een heel peleton
Sprongen Jeffrey, Ilija Bosschieter en Liam Witte weg, helaas door een valpartij in de laatste bocht waar Witte en Bosschieter tegen de grond gingen konden die niet mee sprinten voor de eindzege.
Jeffrey won de strijd om het hoogste treetje, Guido Jong pakte de tweede plek net voor Maaike Pronk.
Allemaal een super koers gereden waar jullie trots op mogen zijn! En we zijn natuurlijk superblij met de grote deelname van de "overkantse" jeugd! Leuk dat jullie meededen, volgend jaar weer!

De Recreanten A en B,

Hier was het ook meedoen koers van moment 1, vaak werd het peleton op een lang lint getrokken tijdens een van de premie sprints.

Bij de B was Cees Aris Trap de titel verdediger en lang zag het naar uit dat hij ook dit jaar weer op het bovenste treetje kwam te staan maar daar was het fenomeen Martijn Drijver het niet mee eens, in de laatste bocht naar start finish gaf hij gas en ze hebben hem nooit meer gezien, Cees Aris pakte het silver en Jordy van Nieuwkerk het brons.

Bij de A bleef een pak van 8 renners bij elkaar, er werd geloerd en af en toe gedemarreerd, 3 rondes voor het eind zag Fedor van Battum zijn kans schoon en ging op kousenvoeten weg.
Ze gaven hem 5 meter, 10 meter , 15 meter, en weg was ie knap staaltje racen!
De sprint om plek twee werd ruim gewonnen door Diederik Jimmink voor Klaas Heinis.
Sjoerd Malschaert maakte een harde smakker in de eindsprint maar alles gaat naar omstandigheden goed, sterkte Sjoerd! Volgend jaar podium.

De Wedstrijd,

Helaas iets minder renners aan de start dan dat we gehoopt hadden, volgend jaar editie 10 hopen we toch op een man of 30 bij de wedstrijd, dus zullen we de bootkosten betalen voor alle renners die van de overkant meedoen, en nog meer super premies!

Hoe dan ook we starten met 11 man, en na 2 rondes gaf Dave Huijsman als gas, op dat moment even niemand die dat kon beantwoorden, maar de in goeie vorm verkerende Tibor Zwaan sprong na 20 minuten koers naar Dave toe en de twee reden de rest van het pelston op een ronde.

Voordat dat Dave en Tibor de strijd aan gingen voor plek 1 en 2, werdt er eerst afgesprint voor plek 3, deze ging naar Wim Botman, die Niels Jeroen Bos net aftroefde in de sprint.

Huijsman wist in de eindsprint Zwaan het nakijken te geven en pakte zo voor de 2de keer de ronde van Oosterend, nog 1 erbij Dave dan sta je naast Jordy Vinke, die de Hatrick al voltooid heeft.

Boven alles was het een prachtige dag en willen we alle vrijwiligers bedanken, de sponsors, en natuurlijk het publiek voor alle aanmoedigingen.

Hieronder de uitslagen, snelheden en rondes.

Tot volgend jaar, we komen zo snel mogelijk met een datum zodat hij in de agenda kan!

 

Foto's:

 

 

 • Vermeulen Bikes Logo2307
 • Webjongens
 • Zilvermeeuw
 • Otto
 • Bakkertimmer
 • Catharinahoeve
 • Mylaps
 • Joskager
 • Van Der Linde Logo
 • Texelseautocentrale
 • Logo Limatelecom
 • Keeshin
 • Casperdegraaf