Mountainbiken

In de winter organiseert Wielersport Texel de diverse mountainbike wedstrijden. Van wedstrijden in het bos tot en met de motorcros baan, van alles komt wat voorbij. Ook hier geldt, met trainen wordt je sterk. Dus wordt er elke week op zaterdag een training georganiseerd door de wielervereniging.


Wedstrijden

In de wintermaanden organiseert Wielersport Texel MTB wedstrijden op diverse locaties in het bos. Er worden wedstrijden verreden in diverse categorieën, waarvan onderstaand een overzicht:

Start 14:00 uur:

  • C-jeugd (8 t/m 10 jaar), duur ca. 15 minuten.
  • B-jeugd (11 t/m 12 jaar), duur ca. 20 minuten.

Start 14:30 uur (direct na afloop a- en b- jeugd):

  • A-jeugd (13 t/m 14jaar), duur ca. 25 minuten.
  • B-Poule, duur ca. 35 minuten.
  • A-Poule ca. 45 minuten.

Onderstaand een uitleg over de puntentelling:

  • De puntenverdeling voor een veldrit blijft ongewijzigd: 25; 21; 18; 15; 13; 11; 10; 9; 8; 7....
  • Wanneer aan alle veldritten is deelgenomen zal het slechtste resultaat van één veldrit op het einde van de competitie van het puntentotaal worden afgetrokken.

Voor de data en locatie van de alle wedstrijden verwijzen wij u naar de agenda.

Gastrenners

Voor alle wedstrijden (uitgezonderd het clubkampioenschap) geld dat gastrenners mogen deelnemen. Wel moeten zij beschikken over een veilige mountainbike en een goed passende helm.


Trainingen

Elke zaterdagmiddag van half september tot eind maart om 14:00 starten de trainingen op de mountainbike. Er zijn diverse groepen met verschillende niveaus met ieder een trainer. Super leuk om te oefenen op de bospaden, maar ook op het strand. Van intervalletjes tot duurtrainingen, alles komt voor bij.

Aanmelden is niet verplicht. Zien wij jou zaterdag ook op de training?

We verzamelen bij het startpunt van de MTB route aan de Westerslagweg.