Wielrennen

Het wielrennen is binnen de vereniging de zomeractiviteit. Elke dinsdag vindt er een wedstrijd plaats op Texel. Vaak op de wielerbaan, maar ook op de Hoge Berg.

Naast de reguliere wedstrijden op dinsdag vinden er soms ook tijdritten plaats op de donderdag. Voor ieder soort wielrenner is er wel wat te beleven, want om goed te kunnen presteren tijdens de competities moet er natuurlijk ook goed getraind worden.


Competities

Van april tot en met september wordt er wekelijks op dinsdagavond een wielerwedstrijd georganiseerd op de wielerbaan. Er worden wedstrijden verreden diverse categorieën. De wedstrijdduur varieert van 30 minuten voor de jeugd tot 75 minuten voor de senioren. De jeugd start om 18:15 uur (senioren, pas op met inrijden), de senioren starten om 19:00 uur. Tevens organiseert de wielervereniging tijdens het zomerseizoen enkele tijdritten op diverse locaties (zie agenda voor exacte locaties). De wedstrijden op het wielerparcours en de tijdritten vormen samen de zomercompetitie. Onderstaand een uitleg over de puntentelling:

  • De tijdritten zullen iets zwaarder meewegen in de puntentelling. De puntenverdeling vanaf de nummer 1, ziet er als volgt uit: 30; 26; 23; 20; 18; 16; 15; 14; 13; 12....
  • De puntenverdeling voor een criterium op de wielerbaan blijft ongewijzigd: 25; 21; 18; 15; 13; 11; 10; 9; 8; 7....
  • Wanneer aan alle criteriums is deelgenomen zullende de 2 slechtste resultaten op het einde van het puntentotaal worden afgetrokken.
  • Wanneer aan alle tijdritten is deelgenomen, zal het slechtste resultaat van één tijdrit worden afgetrokken.
  • Voor de data en locatie van de alle wedstrijden verwijzen wij u naar de agenda.

 

Benieuwd naar ons reglement? Bekijk het hier.


Trainingen

Elke vrijdagavond wordt er training gegeven aan de leden. De training start om 19:00 bij de ingang van Sport Park Zuid te Den Burg. Elke week vindt er weer een originele training plaats, gegeven door een van onze opgeleide trainers.

Aanmelden is niet verplicht, maar wat natuurlijk geldt: Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Zien wij jou bij de training?