Groepsfoto WSTexel

Wielersport Texel

Wielersport Texel is opgericht in 1972 met als doel de passie voor wielrennen te delen en te bevorderen op het prachtige eiland Texel. Onze vereniging biedt trainingen, evenementen en een hechte gemeenschap voor fietsliefhebbers van alle niveaus. Ontdek de unieke ervaring van wielrennen op Texel met Wielersport Texel!


Shirt WSTexel

Clubkleding

Wielersport Texel heeft een eigen kledinglijn. Wij zijn heel blij met al onze sponsoren waardoor we het contributiegeld zo laag mogelijk kunnen houden. Deze kledinglijn is gebaseerd op ons 50 jarig bestaan.


Accommodaties

De vereniging maakt gebruik van diverse accommodaties. In het zomerseizoen wordt het merendeel van de wedstrijden verreden op de wielerbaan in Den Burg. De MTB locaties verschillen. De trainingen gaan op zaterdag van start aan de Westerslag vlakbij t' Turfveld. De exacte locaties van wedstrijden en andere evenementen staan weergeven in de agenda.

Voor meer informatie over de locaties kunt u klikken op de onderstaande knop.


Bestuur

Dagelijks bestuur

 

Voorzitter

Niels Jimmink

voorzitter@wstexel.nl

 

Secretaris

Gerco Aberson

secretaris@wstexel.nl

 

Penningmeester

Nanne-jan

penningmeester@wstexel.nl

 

Commissies

 

Wedstrijdcommissie

wedstrijdcommissie@wstexel.nl

 

Toercommissie

toercommissie@wstexel.nl

 

Jeugdcommissie

jeugdcommissie@wstexel.nl


Vertrouwenspersoon

De vertrouwenspersoon van WSTexel is een werknemer van de gemeente Texel. Merk jij iets van ongewenst gedrag. Dan kan je contact opnemen met de gemeente Texel.

Voorbeelden van ongewenst gedrag zijn:

 • Seksuele intimidatie
  Alle handelingen en uitlatingen in de seksuele sfeer, die in het kader van de sportsituatie of onze organisatie plaatsvinden en door degene op wie ze zijn gericht als ongewenst worden ervaren. Seksuele toenadering en herhaalde seksuele toenadering na afwijzing (ook in gevallen van aanvankelijke acceptatie). Aandringen op seksuele activiteiten, waarbij een beloning in het vooruitzicht wordt gesteld. Of dwang tot seksuele activiteiten door middel van bedreiging of straf, aanranding of verkrachting.
 • Agressie en geweld
  Voorvallen waarbij een persoon psychisch en/of fysiek wordt lastiggevallen, bedreigd of aangevallen.
 • Treiteren/pesten
  Dit zijn negatieve communicatieve handelingen die meestal tegen een persoon gericht zijn (afkomstig van een of meerdere personen) en die gedurende een lange tijd frequent plaatsvinden.
 • Discriminatie
  Tussen personen op grond van levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, nationaliteit, seksuele geaardheid of de burgerlijke staat (gehuwd of ongehuwd).
 • Intimidatie
  Vrees aanjagen en bedreigingen door woord en/of gebaar.
 • Andere ongewenste omgangsvormen
  Zoals opmerkingen en gedragingen die als vernederend worden ervaren. Ongepast en aanstootgevend gedrag. Ongewenste omgangsvormen zijn samengevat: uitingen, direct of indirect, in woord, gebaar of afbeelding, die ongewenst zijn dan wel redelijkerwijs als zodanig kunnen worden ervaren door diegene die ermee wordt geconfronteerd.