facebooktwitterflickr

Einduitslag Zomercompetitie 2020

Gisteren, 29-09-2020, werd de laatste wedstrijd van de zomercompetitie gereden in dit rare wielerjaar.
 
De wedstrijd commissie had nog twee extra wedstrijden toegevoegd omdat anders het seizoen wel heel erg kort zou zijn, gelukkig werkte het weer mee de afgelopen twee weken en werd er door jong en oud gestreden voor de ere plaatsen.
 
Bij de jongste jeugd hebben we een leuke groep renners die zeer aan elkaar gewaagd zijn, en elke week was het weer afwachten wie de winst pakte.
Gisteren was dus de laatste wedstrijd voor deze groep en daarna kon de eindstand opgemaakt worden, de rit werd gisteren gewonnen door Jorik Kroon.
Maar de snelste ronde ging naar Lennart Graaf met een gemiddelde snelheid van 32.5 km per uur en dat is geen kattepis!
 
Het eind podium van de zomercompetitie 2020, bij de jongste jeugd,
 
1. Dennis Hoogenbosch
2. Jorik Kroon
3. Lennart Graaf
 
Bij de B, oudere jeugd, werd er elke week ook hard gestreden voor de winst, Lars, Daan,Tijmen, Daniel, Marit en Suzanne, lieten elke week zien uit welk hout ze zijn gesneden en pikte na de koers zelfs af en toe aan bij de B volwassenen groep, na hun eigen wedstrijd. 
Met af en toe rondes van boven de 36 gemiddeld werd er serieus door gereden en onder begleiding van Theo Boom werd ook tijdens de koers de bochten techniek aangescherpt.
 
Het eind podium van de zomercompetitie 2020, bij de B jeugd,
 
1. Lars Witte
2. Daan Aberson
3. Tijmen Ran
 
De jeugd en wedstrijd commissie wil alle jeugd een dikke pluim geven, voor de strijd die ze hebben geleverd, de lol die ze hebben gemaakt en de gezelligheid die ze meenamen naar de baan, we hopen zeer binnenkort dat we weer jeugd trainingen op de MTB kunnen gaan verzorgen dus we zien jullie daar graag weer! 
 
Dan gaan we door naar de volwassen en te beginnen bij de B poule, met wisselende deelnames maar toch elke week wel een man of 8 a 10 werd er lekker door gereden bij de B poule, en vooral de laatste weken kwamen oude bekende weer terug om de strijd aan te gaan voor het podium.
Maar goed de vogel was al gevlogen, Roel Buijs, notabene de voorzitter vd toerafdeling, had zijn zinnen gezet op de overwinning en ging ook met het eremetaal aan de haal, hulde Roel! 
Op de voet gevolgd door Wesley Huijsman die volgend jaar gebrand zal zijn om zijn eerste plaats weer terug te pakken.
Op plek drie was het niemand minder dan Maarten Koorn, de motor van de B Poule die al menig sprint heeft aangetrokken voor de sprintkanonnen.
 
Eindstand B Poule,
 
1. Roel Buijs
2. Wesley Huijsman
3. Maarten Koorn
 
Dan blijft over de A poule, die dit jaar elke week een man of 15 aan de start zag staan en waar er dit jaar schuw hard werd gereden, de bekende namen, namen vaak het voortouw, Niels Bos, Niels Bakker, Dave Huijsman die al jaren de A Poule domineren maar mooi om te zien dat er dit jaar nieuwe aanwas is en die zich nadrukkelijk lieten zien en waar de oude garde nog een kluif aan gaat hebben in de toekomst.
 
Diederik Jimmink, Ese Roeper, Liam Witte en Klaas Heinis lieten zien dat ze goed mee kunnen bij de A poule en Klaas wist door zijn sterke eindsprint zelfs het eind podium te bereiken! 
De andere twee ereplaatsen werd een onderonsje voor team Catharinahoeve, Dave Huijsman die zijn titel van vorig jaar verdedigde had het zwaar aan de stok met teammakker Niels Bos die sinds corona 8 uur per dag op de fiets zit lijkt het wel, helaas mocht dit niet resulteren in het hoogste treetje, maar misschien wel een treetje bier vd ploeg voor het harde werk.
Dave pakte dit jaar wederom de eerste plek, ondanks dat ie zijn pezen door sleep rijdt ie nog steeds als een malle!
 
Eindstand A Poule
 
1. Dave Huijsman
2. Niels Bos
3. Klaas Heinis
 
 
Hieronder de daguitslagen en het overzicht van de zomercompetitie:

De wedstrijdcommissie bedankt iedereen voor zijn deelname, en zijn druk bezig met het winterprogramma, zodra we daar meer over weten zullen we dat zsm delen!

Voor de wedstrijd liefhebbers zijn er aankomende twee weken nog wedstrijden bij HRTC DOK in Den Helder, zie hier de informatie, MTB en race voor jong en oud.
 
 
 • Zilvermeeuw
 • Keeshin
 • Casperdegraaf
 • Bakkertimmer
 • Logo Limatelecom
 • Webjongens
 • Mylaps
 • Catharinahoeve
 • Texelseautocentrale
 • Joskager
 • Otto