facebookPngItem 1282176flickr

Ronde van Oosterend 2021

Wat een dag wat een feest!

Meteen vanaf het begin was het al dringen geblazen bij de jeugd, maar eerst kwam de tourkaravaan nog even door het dorp.
Van prachtige bouwwerken tot de snelste stockcar van Texel het kwam allemaal voorbij.

Daarna werd de jeugd weg geschoten bij de 0t/m9 categorie was het een drukte van heb ik jou daar, super mooi om te zien en eigenlijk doen we het daarvoor.
In de volgende categorieën werd ook hard gestreden om de winst.

Edgar raakte inmiddels lekker op dreef, de vissies werden gebakken bij Arie, dus kon de wielerjeugd van start, waar Daan en Mika er een felle strijd van maakte, waarbij Daan er uiteindelijk met winst vandoor ging, en Roxean de Strender eer hoog hield en plek 3 pakte!

De Co Vinke Bokaal was dit jaar voor Boaz, Boaz rijdt al het hele jaar zo hard als ie kan op de wielerbaan en deze inzet werd gisteren beloond met deze mooie bokaal!

Inmiddels stonden Larissa en Imke ook klaar voor hun ronde, snel in de wagen gesprongen toertoeter aan en we konden de ere ronde beginnen met 2 Olympisch kampioenen door het dorp. Dat was echt fantastisch, vlaggen uit, alle toeschouwers gaven deze heldinnen een staande ovatie toen ze voorbij kwamen.
Bij de start finish schoot Larissa de 2 recreanten categorieën weg.

En dit werd een strijd die nog lang in het dorp zal na zingen, het was meteen vanaf het begin koers, daarna wat linkeballen en weer koers.
Dikke 30 man aan de start, bij de recreanten B werden er 19 rondes gereden en pakte Joran Vlaming de overwinning net voor Sam Kossen, die Barry weer even stil heeft gekregen, en op de 3de plek was het Marijn Bakker op de oude fiets van ze pa.

Recreanten A was het meteen Diederik die er een enorme klap op gaf, maar werd toch weer terug gepakt na een ronde of 5, alles bleef bij elkaar dus gingen we naar een eindsprint in de laatste ronde, Martijn Drijver legde ze er allemaal op, wederom winst in Oosterend, volgend jaar wedstrijd! Denny Vlaming ondanks dat ie alles in zijn schouders heeft afgescheurd pakt ie plek 2, en Diederik Jimmink op plek 3 maakte het podium compleet.

Daarna was het tijd voor de wedstrijd, waar het in de 2de ronde al raak was, de West end bocht vloog Mike Tesselaar de bosjes in bij Sandra en Dave, maar kon gelukkig weer door. Niet lang daarna ging de gaskraan volledig open en werd het kaf van het koren gescheiden, kopgroep van 5 waar de uiteindelijke winnaar uit zou komen.
Tibor Zwaan was ze allemaal te snel af verwees Dave Huijsman deze keer naar een 2de plek, winnaar van de Strendercross Sem Huitema, pakte knap de 3de plek.
Liam was de beste Strender in de wedstrijd op plek 6.

We kijken terug op een super mooie dag, waar het weer mee zat, het hele dorp er een mooi feest van heeft gemaakt en waar we met zijn allen weer ontzettend hebben genoten.

Zonder alle vrijwilligers en de sponsors is dit niet mogelijk, dus onze dank gaat uit naar al deze mensen! Zonder jullie is de ronde niet mogelijk!

Dan sluiten we editie 2021 af bij deze, houdt de Facebook pagina en website nog in de gaten, we zullen snel de foto’s plaatsen.

18 juni 2022, editie 10!! Zet hem in je agenda!!

Hier alle uitslagen en foto's,

 • Casperdegraaf
 • Zilvermeeuw
 • Catharinahoeve
 • Joskager
 • Mylaps
 • Logo Limatelecom
 • Bakkertimmer
 • Webjongens
 • Keeshin
 • Van Der Linde Logo
 • Texelseautocentrale
 • Otto
 • Vermeulen Bikes Logo2307