facebookPngItem 1282176flickr

Tour de lasalle 2018

Geen tijd, ik sta te dik, ik wordt hier te oud voor, me fiets doet het niet, niet genoeg getraind, voel me niet zo lekker de laatste tijd.

Allemaal smoesjes, wielrenners zijn er steengoed in, altijd opzoek naar het ultieme smoesje.

Zo had onze oude kopman, Richard, het te druk met werk, maar stond hij zijn haren uit het hoofd te trekken afgelopen donderdag toen het lasalle peleton weer over het eiland raasde, die kunnen we zoiezo weer opschrijven voor volgend jaar, waar hij harder en beter terug komt dan hij ooit is geweest!

Joost, draait tegenwoordige elk paviljoen op het hele eiland, wat erin resulteerd dat hij nog geen platte prijs heeft gereden dit jaar, waarschijnlijk denkt hij dat als je sponsor bent je speciale rechten hebt, nou ik heb nieuws voor je Joost, als sponsor moet je het peleton aanvoeren, dus hup hup en rijden maar!

Klaasie, onze sprinter van weleer, heeft ze hoofd tegenwoordig zover in de bollen dat er nog weinig over koers te praten valt, daarintegen is hij wel de enige in het team die elke keer weer de bloemen mee naar huis neemt, dus wie is er nu gek?

Ferry fast, is een heel andere kant opgegaan die bereidt zich voor samen met Jordy op het Olympische spelen 2020 in Tokyo als Arubaan.

Sander, schijnt dat die een nieuwe fiets heeft gekocht en dat die niet vies mag worden dus die hangt nog glimmend aan de muur.

En ja, dan moet ik ook even in de spiegel kijken, maar echt dit jaar, niet kunnen trainen, druk met werk, sta ook te dik, zit niet echt lekker op me fiets, moet nieuwe wielen, ben over me top heen, beetje last van me knie!

Dus zo wil het dat dit jaar maar 4 renners van ons team aan de start stonden!

Dave, Thomas, Niels en Jesse.

Jesse reed de lasalle voor de 431ste keer dus dat is alleen al een prijs waard!

De etappe op Texel werd schuw hard gereden en was helaas geen prooi voor een Texelaar, wel mooi om te zien hoe alle liefhebbers van koers kwamen kijken en aanmoedigen, de jeugd was ook goed vertegenwoordigd en sprintte zelfs een stukkie mee via het fietspad naast het peleton, betere promotie voor de wielersport is er niet!
Dave bleef goed van vooren samen met Thomas, Niels moest helaas laatste ronde laten gaan maar even goed een mooie koersdag en klaar voor de etappe in Den Helder.

Eerste stukje in Den Helder geneutraliseerd, Thomas “Boefie”, ging drie rondes over de rotonde achter de jury wagen aan voordat hij aan de omloop begon, ja das niet zo slim he jochie, vervolgens werd er volle bak gas gegeven op het boerenfietspad en was de slag geslagen, Thomas en Niels likte hun wonden maar zaten nog een goeie groep waar ze goed konden draaien. Dave was attenter en zat mee met de kop, en pakte de 13de plek in de ettappe en 2de in het jongerenklassement.
Jesse had geen lucht en moest het peleton laten gaan.

De tijdrit, voor de wind werd hard gereden, maar echt een verschil kon er niet gemaakt worden, de dijkomloop is altijd zwaar met dat pokkeklimmetje op het eind maar wederom werd er sterk gereden, het peleton bleef bij elkaar, Thijs Zuurbier pakte de winst makkelijk op het eind, Dave Thomas en Niels alledrie netjes daar vlak achter in de groep.
Tijdens deze etappe hadden de ploegmakkers die niet meereden het ook erg zwaar, wat Skuumkoppen en bittergarnituurtje zittend in het zonnetje en ze ploegmaten maar zien zwoegen, ja dat was ook voor ons afzien, maar we hebben er ons doorheen geslagen!

Laatste dag,

Jakkeren door Den Helder, het laatste criterium in Den Helder is echt een snelweg, gemiddeld 45 per uur werd er gereden door het peleton, helaas sprong de uiteindelijke winnaar van het jongeren klassement en uiteindelijk ook overall klassement, Jelte Krijnsen, weg en zo zag dave zijn kans om het jongeren klassement te pakken verdampen.
Even zo goed een hele goeie Lasalle gereden door de mannen, Dave wordt dus 2de in het jongeren klassement en 10de overall!
Thomas vinden we terug op plek 45 en Niels Jeroen op plek 51.
Jesse kon Zondag niet mee doen dus niet opgenomen in het eindklassement.

Hier ook even vermelden dat mede Texelaar Sverre in zijn eerste Lasalle een knappe 22ste plek rijdt.

Was een mooi weekend waarin, de oude elite smoesjes te over hebben, Simon er nog een jaar aan vast wil plakken omdat hij zo van Nasi houdt, waar Spek en Boonen Dave behoedt voor een lekke voorband, waar Thomas nog steeds over rotondes aan het draaien is, waar Niels hele GELE sokken had gevonden, waar Duran weer een broodje kaas heeft gescoord, waar de jeugd genoten heeft van het peleton op Texel, waar we ondanks een kleinere groep dit jaar hebben laten zien dat we echt een mooi team zijn!

En waar als het er op aankomt dit natuurlijk alleen maar de opmars is naar aanstaande Zaterdag!
De Ronde van Oosterend!

We zien jullie allemaal aanstaande Zaterdag in Oosterend, nog niet ingeschreven doe dat even via,

https://www.wstexel.nl/activiteiten/oosterend

Tot koers,
Spek en Boonen

 • Keeshin
 • Van Der Linde Logo
 • Mylaps
 • Joskager
 • Logo Limatelecom
 • Catharinahoeve
 • Vermeulen Bikes Logo2307
 • Casperdegraaf
 • Zilvermeeuw
 • Webjongens
 • Otto
 • Bakkertimmer
 • Texelseautocentrale