Ronde van Oudeschild 2024

Gepubliceerd op 1 juni 2024 om 20:00

Zaterdag 1 juni werd op en rond de Haven de 9e editie van de Ronde van Oudeschild verreden. De weeromstandigheden waren kenmerkend, een stevige Noordelijke wind, met als gevolg dat de wind in het nadeel stond bij het beklimmen van de dijk de Haven op en af.

 

Om 15:00 uur werd gestart met de dikke banden race voor de jeugd uit het dorp, met name in de jongste categorie was de opkomst groot en werd de ronde zelfs met zijwielen tot een succesvol einde gebracht. Na de dikke banden race was het tijd voor de jeugd op de racefiets. Jorik Kroon toonde zich duidelijk de sterkste in deze race. Hij reed vroeg in de wedstrijd weg bij de rest van zijn metgezellen en wist deze knap achter zich te houden ondanks het vele achtervolgingswerk van Roxean de Kroon en Dennis Hoogenbosch, die respectievelijk als tweede en derde eindigden. Beau-Jane Bos won de sprint van de achtervolgers en eindigde als vierde.

 

De recreanten waren opgesplitst in een A- en B-categorie vervolgeden het programma. In beide categorieën was de opkomst groot, echter door het onderlinge niveauverschil werd het veld al snel volledig uit elkaar gereden. Ron Noors wist in de eindsprint van een selecte kopgroep de winst naar zich toe te trekken in de A-categorie, gevolg door Niels Burgman en Evert Immerzeel. Thuisrijder Mathijs Verhagen viel tot zijn spijt net naast het podium met een vierde plaats. Frank Ellen was oppermachtig in de B-categorie. Hij won met grote voorsprong voor Mats Blokdijk (tweede), Dave de Bruin (derde) en Frank Boeijen (vierde). In de B-categorie waren ook een aantal dames actief. Suse Kuhn was de snelste voor Anja Becker en Evy Montijn.

 

Slotstuk van de dag was de wedstrijdcategorie waarin een mix van Texelse en overkantse toppers aan de start stond. De wedstrijd bleef, ondanks enkele pogingen om het peloton te ontvluchten, lang gesloten. Uiteindelijk wist een kopgroep van 6 renners het peloton definitief te ontvluchten met daarin twee Texelse toppers, Martijn Drijver en Dave Huijsman. Zij moesten het opnemen tegen drie ploeggenoten van de Fixmybody ploeg. Laatstgenoemden speelden het spel slim door om beurten te demarreren waarna één van hen, de zeer sterk rijdende Kay Blokdijk, uiteindelijk een beslissende voorsprong wist te nemen en de wedstrijd won. De sprint om de tweede plaats werd gewonnen door Martijn Drijver voor Dave Huijsman. Denise Betsema ging na een lange blessureperiode als enige dame in de wedstrijdcategorie van start en wist zich hierin sterk te handhaven.

 

De organisatie kijkt terug op een geslaagde editie van de Ronde van Oudeschild en dankt alle vrijwilligers en sponsoren voor hun bijdrage aan dit evenement.

 

De uitslagen van de wielerronde zijn hier te vinden. 

Foto-albums:

Arno Bakker

Benno Dros

Marijke Huijsman:
Wedstrijd
Recreanten A en B
Jeugd
Dikke bandenrace