Ronde van Oosterend 2024

Gepubliceerd op 22 juni 2024 om 20:00

Drijver pakt winst in eigen dorp

Martijn Drijver was ouderwets op dreef in de Ronde van Oosterend, Drijver die in eerdere edities al bij de Recreanten B en Recreanten A de Ronde van Oosterend op zijn naam schreef maakte de unieke trilogie vol door nu ook de wedstrijd op zijn naam te schrijven.

Het zonnetje stond strak aan de hemel bij de 13de editie van de ronde, onder leiding van de spraakwaterval, en mooie woorden van Edgar Klippel, werd de dag begonnen met de dikke bandenrace, want zoals Werner ons ooit verteld heeft, de jeugd heeft de toekomst.

Nou dat hebben we geweten, 120 renners stonden aan de start bij de categorie 0-9, fantastisch, er is niet mooier om de jeugd zo te zien genieten. De winst ging naar Job Meskers, 2de plek was het Senn Koning, en op plek 3 was het local hero Jelle Schraag!

Bij de volgende categorie was het een pittige strijd tussen Pieter Kooiman en Kaz Zegers, Zegers moest in het laatste rondje het onderspit delven en Kooiman ging er vandoor met plek 1, Jouri Eelman hield de eer van het dorp hoog en maakte het podium compleet.

Bij de laatste categorie werd het een strijd tussen twee thuis renners, Rick de Schmidt en Lesley Daalder, Rick gaf in het laatste rondje serieus gas en Lesley kon niet meer volgen, Rick 1 en Lesley 2.

Vervolgens was het de beurt aan de wielerjeugd, en dat wielrennen leeft op Texel is duidelijk.Bij de wielerjeugd werd er gereden in twee categorieën, bij de jongste was er een felle strijd tussen Nan Boersen en Nanno Siccama, de twee waren weg gereden en het was duidelijk dat het tussen deze twee zou gaan om de winst, Nan gaf geen krimp en wist met een ultieme eindprint de winst te pakken, Nanno op plek 2 en Jules Kossen uit Oudeschild pakte plek 3.

Bij de oudere wielerjeugd stak Roxanne de Kroon boven de andere uit, na 5 rondes plaatste ze een ultieme demarrage waar de andere geen antwoord op hadden, de neven Jorik Kroon en Dennis Hoogenbosch ging de strijd aan voor plek 2 en 3, waarbij Kroon in de eindprint net even sneller was.

Uitslagen van de jeugdwielerwedstrijd vind je hieronder,

https://sporthive.com/sessions/9178397 

De Co Vinke bokaal was dit jaar voor Rick Vlaming, Rick die het afgelopen jaar veel uren op de fiets zit verdiende deze bokaal op karakter en doorzettingsvermogen!

Bij de Recreanten B hadden we dit jaar een volledig dames podium, Anneke Reenders stak er met kop en schouder boven uit, op plek 2 was het Suze Kuhn en plek 3 was voor Evy Montijn.Ook bij de heren was er een pittige strijd maar halverwege wedstrijd wist Marcel Brans zich los te maken uit het peloton en die hebben ze niet meer terug gezien, Maarten Koorn uit Oost wist beslag te leggen op plek 2 en Paul Kaak, die ook de hardloopwedstrijd had gelopen, maakt het podium compleet.

Bij de Recreanten A was het van het begin Mathijs Verhagen die de knuppel in het hoenderhok gooide, was meerdere rondes alleen weg maar werd weer terug gepakt. Uiteindelijk ontstond er een kopgroep van 3 man, Ron Noors, Niels Burgman en Mathijs Verhagen, de drie draaide goed samen en het peloton kon ze niet meer terughalen.In de eindsprint die volgde was het Noors die zijn wiel als eerste over de streep drukte, Burgman 2 en Verhagen 3.

Uitslagen,

https://sporthive.com/sessions/9178400

De Wedstrijd was een mix van local heroes, Drijver, Witte, Vlaming en Daalder, en meerder junioren en nieuwelingen uit de kop van Noord Holland die de overtocht hadden gemaakt om mee te doen aan deze mooie en unieke ronde.Tijs Witte, 15 jaar uit Alkmaar maar roots in Oosterend wist er een paar keer een serieuze klap op te geven maar het was uiteindelijk Lukas Vries, die een gat wist te slaan, Jesper Dijksman familie van Ger de Jong van het wijnhuis, sloot halverwege koers aan en de twee hadden een serieus gat, Collin Westbroek en Martijn Drijver probeert het gat te dichten maar dat ging niet 1,2,3, het was met hulp van Dennis Daalder dat uiteindelijk Vries en Dijksman terug werden gepakt. Elke premiesprint was het Niels Jeroen Bos die letterlijk met twee vingers in de neus over streep kwam om zijn premies op te strijken.Maar ja, het gaat om de eindwinst in de ronde niet om de premies, bij het ingaan van de laatste ronde was het Bram Parmentier die alles op een lint trok, maar op de Achtertune was het Niels Jeroen Bos die vol aan ging, Martijn Drijver strak in zijn wiel, maar Bos pakte de laatste bocht te gretig en schoof tegen de vlakte, Drijver stuurde er kundig omheen en sprintte volle bak naar de finish om er met de winst vandoor te gaan.Dennis Daalder kon de val goed ontwijken en legde beslag op plek 2, het was Westbroek, die ondanks dat ie onderuit ging over Bos heen, die razendsnel weer op stond, zo toch nog plek 3 wist te bemachtigen.

Uitslagen,

https://sporthive.com/sessions/9178403

Foto's,

https://www.flickr.com/.../wstexel/albums/72177720318152758

https://www.flickr.com/.../wstexel/albums/72177720318158714

De organisatie kijkt weer terug op een prachtig evenement en wil alle vrijwilligers en alle deelnemers van harte bedanken! Zonder jullie geen ronde!Tevens dikke pluim voor Radio Texel die dit jaar mooi live verslag hebben gedaan, dank dank!!