Welkom bij Wielersport Texel

Wij zijn dé wielersport vereniging op Texel, waar passie voor wielrennen en mountainbiken samengaat met de prachtige natuur van het eiland. Of je nu beginner bent of ervaren fietser, bij Wielersport Texel ben je aan het juiste adres voor alles op het gebied van de wielersport.


Wat wil je doen?

Clubfoto

Lid worden

Of je nu net begint met wielrennen of al wat ervaring hebt, onze vereniging helpt jou op weg naar plezier en prestatie.

Wedstrijd wielerbaan

Nieuws

Binnen de vereniging vindt er altijd wel wat te beleven. Van wedstrijden tot toertochten, vindt hier de verslagen en foto's.

Tijdrit WSTexel

Kalender

Weten wanneer wat speelt? Dan ben je hier aan het juiste adres. In de kalender zijn alle activiteiten te vinden.


Nieuws

1e trainingswedstrijd 2024

Afgelopen dinsdag (2 april) is de eerste trainingswedstrijd van 2024 verreden. Na een inleidend praatje van de voorzitter wedstrijdcommissie werd er gestart. Er stonden ongeveer 35 deelnemers aan het vertrek, een mooie opkomst.

Lees meer »

Mooie afsluiter wintercompetitie

Helaas niet onder een stralend zonnetje maar wel met stralende deelnemers werd vandaag de wintercompetitie afgesloten met de traditionele koppelenduro. De opkomst was groot en er werd flink door gereden, op het mooie parcours om en rond de wielerbaan. Na 2 uur zat het erop en mochten de jongens en meisjes zich op maken voor de prijsuitreiking! Het hele seizoen is er hard in het bos gestreden voor de ereplaatsen, door zowel jong als oud. De foto's van de prijsuitreiking zijn hier te bekijken. 

Lees meer »

Lammetjestocht 2024

Zondag 7 april staat de traditionele Lammetjestocht weer op de agenda. Hierbij nodigen wij je dan ook van harte uit om aanwezig te zijn en mee te rijden met deze gezellige toertocht (op de racefiets). Halverwege stoppen we op een leuke locatie, waar lammetjes te bewonderen zullen zijn. Tevens zorgen we ervoor dat er wat lekkers klaar staat voor elke deelnemer. > Verzamelen om 9.15 uur bij de OSG, vertrek 9.20 uur > Deelname gratis > We fietsen in groepen met verschillende (gemiddelde) snelheden

Lees meer »


“Dankzij Wielersport Texel heb ik mijn fietsvaardigheden naar een hoger niveau kunnen tillen. De trainers zijn professioneel en de sfeer is altijd gezellig. Ik raad deze vereniging zeker aan aan alle fietsliefhebbers!”

— Marloes van den Berg#wielersporttexel

Deel jou fietstocht op Instagram met de hashtag #wielersporttexel.


Over ons

Wielersport Texel is opgericht met als doel de passie voor wielrennen te delen en te bevorderen op het prachtige eiland Texel. Onze vereniging biedt trainingen, evenementen en een hechte gemeenschap voor fietsliefhebbers van alle niveaus. Ontdek de unieke ervaring van wielrennen op Texel met Wielersport Texel!


Sponsoren